Foto: F64
Engures novada Smārdes pagastā no atpūtas kompleksa "Ozolpils" zvēru un putnu dabas taku aploka izbēgušo strausu tomēr nav izdevies sagūstīt un tas atsācis skrējienu, bet kompleksa darbinieki cenšas izsekot putna pārvietošanās gaitām, informēja saimniecībā.

Pēc iepriekš saņemtās informācijas, ierodoties pēc putna, konstatēts, ka tas uz brīdi bija apstājies grūti pieejamā vietā, kur nebija iespējas piebraukt, un ķērājiem nācās nomainīt transportu no mikroautobusa uz apvidus automašīnu, bet tikmēr putns atsācis savu skrējienu un vēl nešķiet paguris. Pastāvot iespēja, ka šovakar to varot arī nepaspēt notvert.

Kā ziņots, svētdienas, 8. novembra, vakarā Engures novada Smārdes pagastā no atpūtas kompleksa "Ozolpils" zvēru un putnu dabas taku aploka izbēdzis strauss, kurš šodien manīts klejojam gar šoseju. Pēcpusdienā Ozolpils muižas darbinieki bija devušies putnu sagūstīt.

Kā noskaidrots, šis strauss saimniecībā mitinoties jau sešus vai septiņus gadus un nekad nav šādi uzvedies, tāpēc saimniecei aizdomas, ka putnu kāds varbūt izbiedējis, iespējams, meža zvērs. Tāpēc putns svētdienas vakarā izkārpījis nožogojumā caurumu, pa kuru aizbēdzis.

Bēgošu strausu esot ļoti grūti noķert. Strauss esot diezgan dumjš putns un pats nemākot atrast ceļu uz mājvietu, skaidroja saimniece.

Šodien no rīta ziņots, ka putns manīts klejojam gar šosejas malu, bet nesen saņemtas ziņas, ka Smārdē viņš manīts sēžam, tātad, iespējams, putns paguris un ir cerības viņu sagūstīt un atvest uz mājvietu, tāpēc strausam devušies pakaļ Ozolpils muižas darbinieki.

Savukārt vērīgi lasītāji portālam "Delfi" vēsta, ka strausu ir pamanījis, nofotografējis un attēlu savā kontā sociālajā tīklā "Facebook" ievietojis kāds acīgs cilvēks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!