Foto: LETA

No piektdien 13 200 piegādātajām "Moderna" un "Astra Zeneca" vakcīnu devām šobrīd noliktavā atrodas tikai 1800 "Moderna" pošu, kas ir rezervētas otrajai vakcīnas devai, portālu "Delfi" informēja Vakcinācijas birojā.

Jau vēstīts, ka piektdienas pēcpusdienā Latvijai tika piegādātas 3 600 "Moderna" un 9 600 "Astra Zeneca" vakcīnu devas.

Vakcinācijas pakalpojumu sniedzējiem tika nodotas tikai puse saņemto "Moderna" vakcīnu, jo šī ražotāja potes piegādā retāk, tādējādi pastāv risks, ka piegādes kavēšanās gadījumā varētu kavēties otrās devas vakcinācija.

Kā skaidro Vakcinācijas birojā, no piektdien saņemtajām piegādēm 11 640 devas uzreiz tika sadalītas tālākai piegādei: 3770 devas (1970 "Astra Zeneca" vakcīnas, 1800 "Moderna" vakcīnas) ārstniecības personām, 7870 devas – sociālās aprūpes centru darbiniekiem un klientiem.

Piektdien vakarā pēc vakcīnu piegādes kvalitātes apstiprinājuma vakcinācijas loģistikas pakalpojuma sniedzējs vakcīnas izvadāja uz septiņām vietām Rīgā, taču lielākā daļa tika izvadāta pirmdien – potes tika piegādātas uz 46 vakcinācijas vietām Latgalē, Kurzemē, Vidzemē un Rīgā.

Otrdien plānota vakcīnu piegāde arī daļai Vidzemes un Bauskas slimnīcai, kopā vakcīnas otrdien piegādās deviņās potēšanas vietām.

Jau vēstīts, ka svētdien pirmo poti pret Covid-19 Latvijā saņēmis viens cilvēks, bet otro - 19, tādējādi kopumā svētdien tikušas vakcinētas 20 personas, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!