Foto: F64

Lai palielinātu distancēšanās iespējas sabiedriskajā transportā, no 1. februāra tiks palielināts reisu skaits vairākos autobusu, trolejbusu un tramvaju maršrutos, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme".

Uzņēmumā atzīmēja, ka "Rīgas satiksme" nepārtraukti uzrauga situāciju, un novērojumi liecina, ka pilnāks sabiedriskais transports vērojams atsevišķos rīta un vakara reisos, tādējādi darba dienās kopējais sabiedriskā transporta izlaidums tiks palielināts par 448 reisiem 15 sabiedriskā transporta maršrutos. Minētās izmaiņas tiks veiktas saskaņā ar Rīgas domes izpilddirektora rīkojumu.

Izmaiņas darba dienu kustības sarakstos tiks veiktas:

• autobusiem

2., 3., 15., 21., 24., 30., 31., 48. un 58. autobusa maršrutā;

• trolejbusiem

4., 15., 17. un 25. trolejbusa maršrutā;

• tramvajiem

7. tramvaja maršrutā.

Kaut arī atsevišķos sabiedriskā transporta maršrutos pasažieru plūsmas šķiet liela, kopējais pasažieru skaits autobusos, trolejbusos un tramvajos, salīdzinot ar vidējo pasažieru skaitu, darba dienās septembrī ir samazinājies par aptuveni 50%.

Gadījumā, ja pasažieri novēro situāciju, kad sabiedriskajā transportā ir lielas pasažieru plūsmas, tie aicināti ziņot "Rīgas satiksmei" pa tālruni: 20361862, e-pastu: info@rigassatiksme.lv vai ziņot uzņēmuma sociālo tīklu profilos, norādot maršrutu un laiku, lai uzņēmums nepieciešamības gadījumā varētu operatīvi noreaģēt — norīkot lielākas ietilpības transportu vai papildus transporta līdzekli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!