53 klases izstājušās no projekta "Nesmēķējošā klase", jo kāds no klases skolēniem ir atsācis smēķēt, bet 251 klase atskaitīta no dalības projektā, jo nav pildījusi līguma nosacījumus, informē Veselības veicināšanas valsts aģentūras (VVVA) Sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja Baiba Auzāne.
Pēc trim projekta "Nesmēķējošā klase" mēnešiem dalību no sākotnēji pieteiktām 542 klasēm turpina 238 klases, kas ir 44% no kopējā skaita.

Projekts, kurā iesaistīti vispārizglītojošo skolu 7.un 8.klašu skolēni, turpināsies līdz 2006.gada 30.aprīlim.

Marta sākumā notiks veicināšanas balvu izloze - četras klases iegūs brīvbiļetes uz "Līvu akvaparku", bet maija sākumā notiks galvenās balvas izloze - viena no nesmēķējošām klasēm brauks ceļojumā uz ārzemēm.

Kā ziņots, kampaņā "Nesmēķējošā klase!" pieteicās 534 vispārizglītojošo skolu klases. Visiem projektā iesaistīto klašu skolēniem jāapņemas nesmēķēt sešus mēnešus - no pērnā gada novembra sākuma līdz šā gada 30.aprīlim.

Līdz katra mēneša 5.datumam klasēm jāsniedz ziņojums VVVA, kā veicies ar nesmēķēšanu. Ja kāds no klasesbiedriem tomēr nav spējis atturēties no cigaretes, no projekta tiek izslēgta visa klase.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!