Foto: LETA

No Rīgas centrā būvlaukumā sagruvušās neapdzīvotās piecstāvu ēkas blakus mājas Ernesta Birznieka-Upīša ielā 4 evakuēti astoņi cilvēki, informēja Rīgas pašvaldības policijas galvenais sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis.

Viņš norāda, ka patlaban visi evakuētie cilvēki uzturas "Rīgas satiksmes" norīkotajā autobusā, kamēr būvinženieris un Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) speciālisti apseko šo ēku, lai pārliecinātos vai ēkas sagrūšanas izraisītās vibrācijas nav nodarījušas postījumus koka ēkai.

Līdzko tiks saņemts speciālistu pozitīvs atzinums par ēkas drošību, evakuētie cilvēki varēs atgriezties savos mājokļos. Gadījumā, ja ēka tiks atzīta par bīstamu ekspluatācijai, tiks rasta iespēja cilvēkus izmitināt, skaidro Sadovskis.

Ņemot vērā, ka plānotais Satekles biznesa centrs ir publiska būve, atbildība par būvobjektu ir BVKB kompetencē, uzsvēra Rīgas domes pārstāvis Kaspars Līcītis.

Kā vēstīts, Rīgas centrā ceturtdien būvlaukumā sagruva neapdzīvota piecstāvu ēka, un zem konstrukcijām atrodas vismaz trīs vieglās automašīnas, taču informācijas par cietušajiem nav.

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par ceturtdien Rīgas centrā būvlaukumā sagruvušo neapdzīvoto piecstāvu ēku.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību un tajā vērtēs visus notikušā apstākļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!