Rīgas domes Īpašumu un privatizācijas lietu komiteja lūgs pilsētas izpilddirektoru Ēriku Škaparu nepagarināt 33 nomas līgumus par pašvaldībai piederošo telpu iznomāšanu azartspēļu zālēm, kā arī apsvērt iespējas lauzt šos līgumus pirms termiņa beigām, portālu "Delfi" informēja domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.
Komiteja pirmdien uzklausīja Īpašuma departamenta apkopoto informāciju par spēļu zāļu atrašanos pašvaldības telpās. Departaments secināja, ka izpilddirekcijas iznomājušas spēļu zālēm 33 telpas.

Savukārt piecas spēļu zāles ir ierīkotas departamenta valdījumā esošajās telpās, noslēdzot apakšnomas līgumus. Trīs līgumi ir saskaņoti ar departamentu, un to darbības termiņš ir 2008.gads. Komiteja uzdevusi šos līgumus pēc tam nepagarināt.

Savukārt divi apakšnomas līgumi nav saskaņoti ar departamentu, līdz ar to nav ievērotas visas normatīvo aktu prasības un šie nomas līgumi būs jāanulē.

Komitejas vadītājs Andris Ameriks (LPP) iepriekš paudis, ka "šīs sērgas izplatīšanai pašvaldībai piederošās ēkas izmantot mēs neļausim".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!