Foto: LETA
Apvienībā "Saskaņas centrs" ietilpstošajā sociāldemokrātiskajā partijā "Saskaņa" atkal uzņems no tās oktobrī izslēgtais valdes loceklis Armands Strazds.

Kā pastāstīja Strazds, sestdien "Saskaņas" kongresā tika atcelts lēmums par viņa izslēgšanu.

Ierosinājumu atjaunot Strazdu partijā izteicis Egīls Rutkovskis, bet Strazds uzrakstījis aicinājumu kongresam, kurā viņš uzsvēra, ka pirms izslēgšanas netika veikta izvērtēšana, vai pārkāpums ir noticis, tādēļ "partijas valdes pieņemtais lēmums nebija demokrātisks, bet bija autoritārs".

Strazds norādīja, ka par iepriekšējā valdes lēmuma atcelšanu vakar nobalsojuši 995 kongresa dalībnieki.

Kā ziņots, Strazds no "Saskaņas" un tās valdes tika izslēgts oktobrī. Šāds lēmums tika pieņemts, jo Strazds bija sācis nesankcionētas pārrunas par valdības koalīcijas izveidošanu.

Ar pieprasījumu izslēgt no partijas Strazdu pie partijas "Saskaņa" valdes priekšsēdētāja Jāņa Urbanoviča vērsās apvienības "Saskaņas centrs" priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Urbanovičs iepriekš bija norādījis, ka Strazds nepamatoti iejaucies koalīcijas sarunās un saņemts iesniegums par viņa izslēgšanu no partijas, tāpēc šis jautājums būs jāvērtē partijas valdē.

Strazds gan pērn, gan šogad kandidēja Saeimas vēlēšanās no SC saraksta, taču ievēlēts netika. Strazds arī līdz šim bija "Saskaņas" valdes loceklis un viens no SC ekonomiskās ideoloģijas balstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!