Foto: DELFI

No sestdienas, 21.janvāra, uz Latvijas ceļiem ātruma pārkāpumus fiksē vēl 15 jauni pārvietojamie fotoradari, apstiprināja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Lita Juberte.

Līdz ar to patlaban kopumā uz Latvijas ceļiem darbojas 34 radari.

Līdz sestdienai kopumā darbojās 19 pārvietojami fotoradari, no kuriem 15 darbojās dažādās vietās Rīgas reģionā, bet Vidzemes, Zemgales, Kurzemes un Latgales reģionā - katrā pa vienam. Stacionārie fotoradari vēl nevienā Latvijas vietā nav sākuši darboties.

Juberte norādīja, ka 15 jaunie radari ir izvietoti visā Latvijas teritorijā, taču par precīzu sadalījumu informācija tikšot sniegta nākamnedēļ.

Kā ziņots, pirmajā darbības mēnesī - laikā no 21.novembra līdz 23.decembrim - 15 jaunie pārvietojamie fotoradari fiksējuši 4663 ātruma pārkāpumus, par kuriem uzlikta soda nauda 84 845 latu apmērā, iepriekš informēja Juberte.

Tādējādi viens fotoradars dienā fiksējis vidēji 145,7 pārkāpumus, par kuriem uzliktā soda nauda veido 2651 latu, liecina aģentūras LETA veiktie aprēķini.

Kā ziņots, sākotnēji daļu jauno fotoradaru bija iecerēts izvietot jau 21.oktobrī, bet iepriekš neparedzamu iemeslu dēļ to nebija iespējams izdarīt, tādēļ policija ar fotoradaru piegādātājiem vienojās par mēnesi pagarināt līguma izpildes termiņu.

Saskaņā ar iepirkuma konkursa rezultātiem fotoradarus piegādā un uzstāda trīs juridisko personu apvienība, kurā iekļauta AS "Vitronic Baltica", vācu kompānija "Vitronic Dr.-Ing.Stein Bildverarbeitungssysteme" un SIA "Komerccentrs DATI grupa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!