Foto: F64

No šī gada cilvēkiem, kuri Zolitūdes lielveikala "Maxima" drupās zaudējuši tuviniekus vai cietuši paši, valsts vairs neapmaksās ārstēšanos, medikamentus, sociālo rehabilitāciju un psihologu pakalpojumus.

Rīgas Sociālā dienesta vadītājs Ervins Alksnis apstiprināja, ka šogad visi Zolitūdes traģēdijā cietušie cilvēki, kuri uzskata, ka viņiem nepieciešams psihologs, tiks pakļauti iestādes darbinieku izvērtējumam, un vērā tikšot ņemti dažādi apstākļi. Ja galavārds būs pozitīvs, konsultācijas konkrētajai personai Rīgas domes Labklājības departaments finansēs no uzņēmumu un privātpersonu saziedotajiem līdzekļiem, un traģēdijā cietušie varot cerēt uz apmaksātiem medikamentiem, rehabilitācijas un psihologu pakalpojumiem tik ilgi, kamēr šī summa neizsīks.

Jau ziņots, ka Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo tuviniekiem un cietušajiem - kopā 108 cilvēkiem - Rīgas dome līdz 2014.gada 22.novembrim bija izmaksājusi kompensācijas par kopējo summu 747 007,80 eiro. Personas, kurām bija tiesības pretendēt uz atbalstu, par to tika rakstiski informētas un aicinātas vērsties Rīgas Sociālajā dienestā.

2013.gada 21.novembrī, sabrūkot Zolitūdes lielveikala "Maxima" jumta konstrukcijām, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, tostarp arī paši glābēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!