Foto: LETA
Partija "No sirds Latvijai" aicina izglītības un zinātnes ministri Mārīti Seili uzņemties politisko atbildību un atkāpties no amata, pavēstīja partijas sabiedrisko attiecību konsultants Valdis Freidenfelds.

"Ministres lēmums neliecina par viņas atbilstību amatam un spējai kritiskā situācijā profesionāli izvērtēt visus riskus, atbilstošo dienestu operatīvo informāciju, ieklausīties profesionāļu viedoklī un pieņemt labāko lēmumu, kas ļautu visiem skolēnu dziesmu un deju svētku dalībniekiem izjust vienu no skaistākajām mūsu tautas tradīcijām – dziesmu svētku gājienu," teikts partijas medijiem izplatītajā paziņojumā.

Partija pateikusies visiem dziesmu un deju svētku dalībniekiem, vecākiem, pedagogiem, organizatoriem, kuri vairākus gadus strādājuši, lai svētki būtu izdevušies un paliktu pozitīvā atmiņā.

Jau vēstīts, ka XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta "Manā dziesmā tu…" ģenerālmēģinājumā sestdien vairāki desmiti jauniešu noģība un koncerts tika pārtraukts. Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile naktī pēc mēģinājuma nolēma atcelt svētku gājienu, kas bija plānots svētdienas rītā. Gājiens tomēr notika, un tajā piedalījušies 98% svētku dalībnieku.

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinājās Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam, tajos piedalījās aptuveni 37 890 dalībnieku. XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus rīkoja Valsts izglītības satura centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!