Foto: DELFI

"No sirds Latvijai" varētu apvienoties ar kādu citu politisko spēku un turpināt kandidēt vēlēšanās, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" teica partijas līdere Inguna Sudraba.

"Mēs sanācām valdes sēdē un runājām par politisko vidi šobrīd, izmantotajām vai neizmantotajām iespējām. Nākošajās dienās [pēc vēlēšanām] saņēmām telefona zvanus par apvienošanos ar citiem politiskajiem spēkiem," teica Sudraba.

Viņa neatklāja ar kādiem politiskajiem spēkiem "No sirds Latvijai" ir aizvadījusi sarunas par apvienošanos, taču teica, ka arī tiem ir svarīgas vērtības – patiesi neatkarīga valsts un kristīgums.

"Vairāki politiskie spēki ir gatavi šādam darbam," piebilda politiķe.

"Mēs domāsim par Eiropas Parlamenta, pašvaldību un nākamajām Saeimas vēlēšanām, lai veidoto fundamentālu spēku," raidījumam klāstīja Sudraba.

Analizējot partijas sniegumu 13. Saeimas vēlēšanās, kas bija zem 1% vēlētāju atbalsta, Sudraba teica, ka rezultāts ir labs. "Mums tā ir uzvara, ka ejam un darām. Dzīve neapstājās 6. oktobrī. Ir stimuls iet tālāk," teica Sudraba, taču nekomentēja, ko viņa darīs pēc 12. Saeimas sasaukuma beigām.

Ziņots, ka 13. Saeimas vēlēšanas notika šā gada 6. oktobrī. Atbilstoši Satversmei 13. Saeimai uz pirmo sēdi jāsanāk novembra mēneša pirmajā otrdienā – 6. novembrī, kad arī izbeidzas 12. Saeimas pilnvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!