Foto: LETA
Augusta beigās Aigas Pilsētnieces ģimenē piedzīvotas negaidītas veselības problēmas – viņas gandrīz piecus gadus vecais dēls pirmo reizi sūdzējies par spēcīgām vēdersāpēm. Izbraukājuši vairākas slimnīcas, līdz no Tukuma caur Jelgavu nokļuvuši Rīgā, kur vairāk nekā pēc 12 stundām zēnam tika noteikts aklās zarnas jeb apendiksa plīsums ar smagu sastrutojumu zarnās. Pilsētniece sociālajā tīklā "Facebook" par šo gadījumu izteikusies kritiski, negatīvi vērtējot ārstu darbu.

26. augusta vakarā Pilsētnieces dēls sūdzējies par sāpēm vēderā. Mamma vedusi bērnu uz Tukuma slimnīcu, kur veikta vispārēja apskate, nozīmēta klizma un bērns nosūtīts mājās ar ieteikumu – ja sāpes atkārtojas, jāmeklē ķirurgs. Mājās tika veikta ieteiktā manipulācija, situācija nedaudz stabilizējusies, un zēns ap pulksten 22 devies gulēt.

Sāpes atgriezušās vēlāk, ap pulksten 2.30 naktī, uz mājām izsauktie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi mammai par pārsteigumu, jo tur taču neesot bērnu ķirurga, nolēmuši zēnu vest uz Jelgavas pilsētas slimnīcu. "Tikai vēlāk uzzināju, ka varēju iebilst, lai neved uz Jelgavu, bet uzreiz uz Rīgu," portālam "Delfi" stāstīja Pilsētniece.

Jelgavas slimnīcā zēna mamma lūgusi, lai viņus pārved uz Rīgu, uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu (BKUS), taču viņai atbildējuši, ka tā nevar, vajadzīgs ārsta slēdziens. Tā viņi Jelgavā pieaugušo ķirurģijas nodaļā gaidījuši, kamēr tiks dota atļauja pārvešanai uz Rīgu.

BKUS vēl pēc sešu stundu gaidīšanas rindā zēnam tika veikta operācija un noteikts slēdziens – plīsusi aklā zarna ar smagu sastrutojumu zarnās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!