Foto: Shutterstock

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ceturtdienas vakarā saņēma izsaukumu uz Atmodas ielu Jelgavā, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva balkonā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg balkona siena, durvis un egle, portālu "Delfi" informēja dienesta pārstāve Agrita Vītola.

Visticamāk, ugunsgrēks izcēlās no svecēm, kas dedzinātas eglītē, pauž VUGD.

Ugunsgrēks likvidēts pirms glābēju ierašanās.

Tāpat pievakarē glābēji steidzās izsaukumu Vietalvas ielā Rīgā, kur dega vienstāva mūra ēka. Pirms VUGD ierašanās no piedūmotās ēkas garāmgājēji izveda cilvēku, kurš bija cietis un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

VUGD pateicas iedzīvotājiem par pašaizliedzīgo rīcību.

Tāpat tika saņemts izsaukums uz dzīvojamo māju Smiltenes novadā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī bija deguši elektrības vadi.

Dzīvoklī tika atrasts miris cilvēks. Konkrēts laiks, ka bija noticis ugunsgrēks, nav zināms, jo degšanu nebija ievērojis neviens no mājas iedzīvotājiem un dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors.

Ceturtdienas rītā VUGD saņēma izsaukumu uz Saldus novadu, kur bija notikusi kravas automašīnas un vieglās automašīnas sadursme.

Notikuma vietā glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību no vieglās automašīnas atbrīvoja cilvēku, kuram NMPD mediķi konstatēja nāvi.

Ugunsdzēsēji sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sodrēji četru ēku dūmvados, elektrības rozete, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, vieglā automašīna, pirts un dzīvojamā māja.

Kopumā pagājušajā diennaktī saņēma 32 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!