Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) Rēzeknes nodaļu ir atstājuši 14 partijas biedri, kuri arī vienlaicīgi paziņo par aiziešanu no partijas, informēja bijušais Rēzeknes nodaļas biedrs Juris Vidiņš, tagadējais Saeimas deputātes Sandras Kalnietes un EP deputāta Ģirta Valda Kristovska manifesta parakstītājs.
Vidiņš uzsvēra, ka līdz ar to partijas Rēzeknes nodaļa esot beigusi pastāvēt, jo atlikušie apmēram 40 biedri neesot bijuši aktīvi un arī ilgu laiku nav maksājuši biedra naudas.

TB/LNNK ģenerālsekretārs Juris Saratovs uzsvēra, ka viss Vidiņa sacītais esot muļķības un partijas nodaļa turpinot pastāvēt.

Saratovs arī informēja, ka šopēcpusdien esot saņēmis tikai desmit Rēzeknes nodaļas biedru iesniegumus par izstāšanos un "tas, ka aiziet desmit biedru, nenozīmē, ka izjūk nodaļa".

Februāra sākumā TB/LNNK saņēma 44 iesniegumus par aiziešanu no partijas. Redzamākie partijas locekļi, kas uzrakstījuši iesniegumus par izstāšanos, ir Eiropas Parlamenta deputāti Ģirts Valdis Kristovskis un Guntars Krasts, Saeimas deputāti Anna Seile un Gunārs Laicāns, profesore Janīna Kursīte, kā arī Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere. Visas šīs personas bija arī TB/LNNK valdes locekļi. Vaidere, tāpat kā arī citi TB/LNNK atstājušie, iecerējuši būt jaunveidojamās partijas dibinātāji.

Jau ziņots, ka no TB/LNNK aizgājušais Kristovskis kopā ar no partijas "Jaunais laiks" aizgājušo deputāti Sandru Kalnieti veido jaunu politisku spēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!