Foto: LETA

No piektdienas autoavārijas vietas Babītes pagastā pie Liepājas šosejas izvestas un utilizētas 247,18 tonnas piesārņotās grunts, informēja Valsts vides dienests (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Ilona Černodona.

Pagājušajās brīvdienās piesārņotā grunts izrakta un utilizēta AS "BAO" poligonā Gardenē. Sadarbībā ar Vides konsultāciju biroju paņemti 15 grunts paraugi naftas produktu koncentrācijas noteikšanai. No izraktās bedres atsūknētas 7,2 tonnas ūdens un naftas produktu maisījuma, kas ir nodots SIA "Eko osta" attīrīšanas ietaisēs.

Pirmdien no izraktās bedres atsūknētas 6,75 tonnas ūdens un naftas produktu maisījuma, kas arī nodots "Eko ostai". Patlaban notiek grāvja aizbēršana ar ievesto smilti virs kuras tiks uzbērta melnzeme un iesēts zālājs.

Turpmāk būs nepieciešams noņemt gruntsūdens paraugus laboratoriskai analīzei, kā arī jāsagatavo turpmāko darbu programma.

Kā vēstīts, neatliekamo pasākumu veikšanai avārijas seku likvidēšanai un sanācijas darbu īstenošanai VVD pieaicināja SIA "Lautus".

Avārijas dienā ar absorbenta materiālu savākta uz ceļa un ceļa malā izlijusī degviela, veikta braucamās daļas apstrāde un mazgāšana.

Jau rakstīts, ka pagājušajā piektdienā uz Liepājas šosejas Mārupes novada Babītes pagastā notika smags ceļu satiksmes negadījums, kurā gāja bojā divi cilvēki un pieci guva dažādas traumas.

Saduroties trim vieglajām un divām kravas automašīnām, no autocisternas izlija aptuveni 20 tonnas degvielas, kas radīja bīstamu piesārņojumu aptuveni 100 kvadrātmetru platībā vairāku metru dziļumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!