Piektdienas vakarā uz dzelzceļa netālu no Tores un Tadaiķu stacijām zemē izplūdušas aptuveni 40 tonnas vielas, kuru izmanto naftas pārstrādē, BNS uzzināja notikuma vietā.
Nelaime notikusi ap plkst. 23, kad stacijas dežurants uz sliedēm konstatējis nezināmas izcelsmes naftas produktus. Viņš par to paziņojis vilciena vadītājam, kurš aptuveni 200 metru no Tadaiķu stacijas mēģinājis noplūdi apturēt, bet tas nav izdevies. Pēc aptuveniem aprēķiniem, tur noplūda aptuveni 20 tonnas.

Notikuma vietā piektdienas naktī BNS pārliecinājās, ka ar šķidrumu nolaistītas visas sliedes un pilns arī blakus esošais grāvis.

Neraugoties uz notikušo, mašīnists tomēr turpinājis ceļu un līdzīga noplūde - aptuveni 20 tonnas - notikusi arī netālu no Tores stacijas.

Sestdienas rītā notikuma vietā strādā divas brigādes, kas vāc izplūdušo vielu, kuras precīzais nosaukums pagaidām nav zināms. Uz jebkuru jautājumu viņi atbild: "Es nezinu."

Notikuma vietā ieradās arī Liepājas Reģionālās vides pārvaldes inspektore Maruta Kaminska, lai gan "Latvijas dzelzceļš" par notikušo vides pārvaldei nav ziņojis.

Pašlaik nav zināms, cik lielu kaitējumu noplūde nodarījusi apkārtējai videi, kas precīzi tas bijis par produktu un kam krava adresēta.

Zināms, ka tā bijusi tranzīta krava, kas braukusi no Stavropoles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!