Foto: LETA

Valmieras tehnikumā līdz jauno mācību gadu tiks veiktas strukturālas izmaiņas un skola Rankā vairs nebūs Valmieras tehnikuma teritoriālā struktūrvienība, informēja Valmieras tehnikuma sabiedrisko attiecību speciāliste Sabīne Muceniece.

Pirmdien parakstīts akts par Rankas teritoriālās struktūrvienības izglītības programmu nodošanu Ogres tehnikumam, kas jau patlaban īsteno līdzīgas izglītības programmas Ogrē.

Valmieras tehnikums turpinās darbu bez izmaiņām - Zinību dienā vērs durvis jaunajam mācību gadam un turpinās strādāt pie skolas un jaunu izglītības programmu attīstības. Mācību gada sākumā tiks atklāta jaunā metālapstrādes laboratorija, kā arī ir piesaistīts finansējums "Programmēšanas tehniķa" izglītības programmas attīstībai. Valmieras tehnikumā uzņemšanas pirmā kārta turpināsies līdz 19. jūlijam.

Bijušās Rankas Profesionālās vidusskolas ēku un dienesta viesnīcas ēku Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir nodevusi bezatlīdzības lietošanā Gulbenes novada pašvaldībai jau ar 2019.gada 27. jūniju. Tas nozīmē, ka par ēku uzturēšanu un ekspluatāciju turpmāk atbildīga būs Gulbenes novada pašvaldība.

Jau ziņots, ka Gulbenes novada pašvaldības domes sēdē šā gada 31. janvārī tika nolemts, ka Gulbenes novada pašvaldība pārņem savā pārziņā Valmieras tehnikuma Rankas teritoriālās struktūrvienības infrastruktūru, ēkas un lauksaimniecības zemi.

Pēc Gulbenes novada pašvaldības domes sēdes, kurā vairums deputātu atbalstīja šo ieceri, pašvaldība nosūtīja vēstuli IZM ar lūgumu nodot Rankas teritoriālās struktūrvienības infrastruktūru, ēkas un zemi Gulbenes novada pašvaldības pārziņā, ar vēstules saturu iepazīstinot arī Valmieras tehnikuma administrāciju.

Kā potenciālos sadarbības partnerus profesionālo izglītības programmu īstenošanai Gulbenes novada pašvaldība saredzēja Ogres tehnikumu, kas jau īsteno līdzīgas izglītības programmas, mežsaimniecības un kokapstrādes nozarēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!