Foto: F64

Trešdien valdība apstiprināja rīkojumus par studiju un studējošo kredītu dzēšanu no valsts budžeta līdzekļiem. Tie nosaka profesiju sarakstu un speciālistu skaitu, kuriem valsts garantēto kredītu sāks dzēst šogad, portālu "Delfi" informē Izglītības un zinātnes ministrija.

Kopumā kredītu dzēšanai no 2014. gada valsts budžeta ir atvēlēti 1 698 989 eiro.

Ministrija norāda, ka prioritātes noteikšana studiju un studējošo kredītu segšanai ārpus Rīgas un Rīgas reģiona strādājošajiem ir viens no veidiem, kā piesaistīt jaunos speciālistus darbam lauku reģionos.

Valdības apstiprinātie rīkojumi paredz, ka pretendenti iesniegumus var iesniegt ne vēlāk kā viena mēneša laikā kopš rīkojuma apstiprināšanas.

2014. gadā valsts garantēto kredītu dzēšanu varēs uzsākt 98 izglītības jomas speciālistiem, 23 augstāko mācību iestāžu un zinātnisko institūtu speciālistiem, 65 sociālā darba speciālistiem, 31 kultūras jomas speciālistam, 24 veselības aprūpes speciālistiem, it īpaši no reģioniem ārpus Rīgas, kā arī 165 valsts pārvaldes darbiniekiem.

Rīkojumus izstrādājusi Izglītības un zinātnes ministrija, ņemot vērā Labklājības, Kultūras, Veselības, Iekšlietu un Vides un reģionālās attīstības ministrijas ieteikumus, kuros secināts, ka iedzīvotāju aizplūšana un dzīves vides kvalitātes atšķirības pašvaldībās rada problēmas kvalificētu speciālistu piesaistei darbam reģionos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!