Foto: AS "Latvijas valsts meži"
No vandāļu uzbrukumiem ik gadu cieš vidēji 20 "Latvijas valsts mežu" apsaimniekoto atpūtas vietu, liecina kompānijas publiskotā informācija.

"Latvijas valsts mežu" pārstāvji norāda, ka vandāļi tās apsaimniekotajās atpūtas vietās galvenokārt lauž un dedzina atkritumu urnas, solus un galdus, kā arī demolē tualetes.

Kompānijā arī informēja, ka šogad vienā no Smiltenes pilsētas apkārtnes iecienītākajām atpūtas vietām pie Niedrāja ezera pagaidām nenoskaidroti ļaundari nelikumīgi nozāģējuši divas 170 gadus vecas priedes, tās uzgāžot uz "Latvijas valsts mežu" ierīkotās koka laipas. Par izdarīto pārkāpumu informēta policija, kas sākusi vainīgo noskaidrošanu, lai sauktu tos pie atbildības.

Niedrāja ezera koka laipu "Latvijas valsts meži" plāno atjaunot līdz aktīvās tūrisma sezonas sākumam.

"Latvijas valsts meži" lūdz ievērot kārtību un saudzēt labiekārtotās atpūtas vietas. Iedzīvotājiem, novērojot pārkāpumus vai vandālismu, jāziņo par to "Latvijas valsts mežu" darbiniekiem un policijai.

"Latvijas valsts meži" gādā par vairāk nekā 340 bezmaksas atpūtas vietām Latvijā - labiekārtotām koka lapenēm, soliņiem, galdiem un ugunskura vietām.

Kompānijas vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!