Foto: Publicitātes foto

No visiem Saeimas deputātiem Zemessardzē dien vien divi – Vilnis Ķirsis (V) un Veiko Spolītis (V), otrdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Vairāki laikraksta uzrunātie deputāti skaidrojuši, ka Zemessardzē nedien laika trūkuma dēļ. Savukārt Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Ainars Latkovskis norādījis, ka nebūtu pareizi, ja tie, kuri uzrauga nozari, tajā arī darbotos.

Tiesa gan deputāts Ķirsis "Latvijas Avīzei" skaidrojis, ka nemaz tik grūti apvienot darbošanos Zemessardzē ar darbu Saeimā neesot: "Tā ir viena nedēļas nogale mēnesī plus vasarā deviņu dienu nometne. Turklāt tas ir diezgan brīvi."

Līdzīgi uzskata arī Spolītis: "Nepieciešama tikai uzdrīkstēšanās un laika plānošanas prasmes. Katrā ziņā mans darbs Saeimā no dalības zemessardzē necieš."

Maijā "Latvijas Avīze" Saeimas deputātu rindās bija saskaitījusi piecus zemessargus.

Tāpat laikraksts atgādina, ka deputātu vidū ir arī bijušie zemessargi, kuri aktīvo dienestu pametuši vai no tā atskaitīt vecuma dēļ – Jānis Urbanovičs (S), Armands Krauze (ZZS), Jānis Trupovnieks (ZZS), Valters Dambe (ZZS), Juris Vectirāns (ZZS), Kārlis Krēsliņš (NA) un Einārs Cilinskis (NA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!