Foto: LETA
Latvijas zaļā partija (LZP) valde trešdien nolēma izslēgt no partijas Saeimas deputāti Ivetu Griguli, liecina paziņojums partijas mājas lapā internetā.

LZP mājas lapā kā izslēgšanas iemesli minēts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sods "par nelikumībām 10. Saeimas priekšvēlēšanu kampaņā, kā rezultātā LZP un ZZS tiek liegts valsts finansējums nākamās priekšvēlēšanu kampaņas izdevumu segšanai (95 015,50 lati)".

Tāpat viņai pārmests LZP statūtu pārkāpums, "paužot viedokli par valdes lēmumiem vēl pirms valdes sēde ir notikusi, turklāt lēmums pēc valdes sēdes ir bijis atšķirīgs no Grigules iepriekš paustā". Tāpat izslēgšanas iemesls ir "publiska viedokļa paušana, kas ir pretrunā ar LZP programmu" un "Saeimas balsojums par/pret KNAB kratīšanu Šlesera dzīvesvietā Jūrmalā un Rīgā, kas cēlis neslavu Latvijas Zaļajai partijai visas valsts mērogā, un kā rezultātā Valsts prezidents Valdis Zatlers ierosinājis Saeimas atlaišanu".

Plašāk nav izskaidrots, kādus viedokļus Grigule paudusi.

Grigule žurnālistiem uzsvēra, ka par šādu partijas lēmumu vēl oficiāli nav informēta, taču pauda pārsteigumu, kā valde varēja viņu izslēgt, jo saskaņā ar partijas statūtiem valdes locekli var izslēgt tikai ar kongresa lēmumu.

Grigule pagaidām nevēlējās komentēt iespēju, vai viņa varētu strādāt kā neatkarīgā deputāte vai iestāties kādā citā Zaļo un zemnieku apvienībā ietilpstošā partijā.

Viņa norādīja, ka ar visu prezidenta vēlēšanu procesu viņai nav bijis laikā "noskaidrot, kas notiek ģimenē", ar to domājot partiju.

Viņa norādīja, ka vismaz līdz 23.jūlijam strādās Saeimā un neplāno pievienoties jaunievēlētā Andra Bērziņa komandai Rīgas pilī, piemēram, vadot prezidenta kanceleju.

Grigule bija viena no pieciem ZZS deputātiem, kas izvirzīja prezidenta amatam eksbaņķieri Andri Bērziņu un kopš izvirzīšanas laika palīdzēja viņam organizēt tikšanās ar medijiem un politiķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!