Foto: LETA
No Latvijas Zaļās partijas (LZP) 1.jūnijā notikušajās pašvaldību vēlēšanās ievēlēti 50 deputāti.

LZP līdzpriekšsēdētājs Raimonds Vējonis informē, ka Kurzemē Brocēnu novadā partiju pārstāvēs pieci cilvēki, Rojā ievēlēti četri, tostarp Evai Kārkliņai esot izredzes saglabāt priekšsēdētājas amatu.

"Zemgalē mūsu rezultāti ir ļoti labi - Jēkabpils pilsētā mūs arī turpmāk pārstāvēs Aigars Nitišs un Raivis Ragainis, Jēkabpils novada domē strādās Anita Lemaka un Modris Pavārs, Bauskas novadā - Arnolds Jātnieks un Mārtiņš Ruža, kuram ir izredzes kļūt par priekšsēdētāja vietnieku, Jaunjelgavas novadā ievēlēts Juris Vectirāns, Vecumnieku novadā - Jānis Kovals. Ozolnieku novada domē strādās trīs mūsu deputāti," uzsvēra Vējonis.

Balvu novadā no LZP saraksta ievēlēti trīs cilvēki, Kārsavas novadā, kurā Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) bija apvienots saraksts ar "Vienotību", "mūsu Ināra Silicka varētu saglabāt priekšsēdētājas amatu", un arī Riebiņu novadā Ilmārs Meluškāns mēģināšot saglabāt priekšsēdētāja amatu.

Alūksnes novadā no ZZS saraksta LZP pārstāvēs divi cilvēki, Amatas novadā - viens, Burtniekos - trīs, Cēsīs - pieci, Garkalnē - divi, Ķegumā - divi, Mārupē - viens, Ogres novada domē - divi cilvēki, Ropažos, Salaspilī un Saulkrastos - pa vienam.

Vējonis solīja, ka nākamajās vēlēšanās LZP vēlreiz cīnīsimies par iespēju strādāt Daugavpilī, Preiļos, Ikšķilē, Siguldā, Ādažos un Ķekavā.

"Jāatzīst, ka mums ir pamats būt apmierinātiem ar rezultātu valstī, jo daudz kur esam ievēlēti un ir attaisnojusies partijas paplašināšanās. Protams, vēlēšanu norise un rezultāts Rīgā ir atstājis nepatīkamas mieles. Mums pietrūka spējas, prasmes un gudrības pārliecināt savus iespējamos vēlētājus uzticēties un doties uz vēlēšanām. Tā ir mūsu un tikai mūsu kļūda, kuru mēs labosim ar darbu," izteicās LZP līdzpriekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!