No "Zaļo un zemnieku savienības" (ZZS) saraksta Latgales vēlēšanu apgabalā kandidēs uzņēmējs un Daugavpils domes deputāts Rihards Eigims, informēja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

No Rīgas vēlēšanās kandidēs Ventspils augstskolas pasniedzējs Dmitrijs Smirnovs, kuru savulaik aizturēja Drošības policija par lata stabilitātes apšaubīšanu.

Deputātu kandidātu vidū no Latgales vēlēšanu apgabala kandidēs arī Saeimas deputāts Jānis Klaužs, kurš Saeimā tika ievēlēts no TP.

Brigmanis informēja, ka Zemgales vēlēšanu apgabalā kandidēs savulaik par labklājības ministra amata kandidāti izvirzītā Dace Reinika. Deputātu kandidātu vidū būs arī bijušais VUGD vadītājs Aivars Straume.

Paredzams, ka pirmais numurs Vidzemes vēlēšanu apgabalā būs zemkopības ministram Jānim Dūklavam, Kurzemē - Saeimas priekšsēdētājam Gundaram Daudzem, bet Zemgalē pirmais varētu būt Brigmanis.

Brigmanis joprojām neizpauž, kurš būs partijas lokomatīve Rīgā. Zināms, ka partija labprāt kandidējam ar pirmo numuru vēlētos redzēt Ventspils mēru Aivaru Lembergu, kurš vēl nav izšķīries, vai tam piekrist.

ZZS līdz šim ne sevišķi labi rezultāti ir bijuši Rīgā, tādēļ Lemberga kandidēšana partijai varētu būt īpaši nozīmīga, it sevišķi arī tādēļ, ka viņš pēc socioloģisko pētījumu aptaujām ir populārāks par TP priekšsēdētāju Andri Šķēli un Rīgas vicemēru Aināru Šleseru un rudenī gaidāmajās vēlēšanās varētu viņiem "atņemt" balsis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!