Foto: Publicitātes attēli
Lai noskaidrotu, kuras ir desmit Latvijas mūsdienu izcilākās personības kultūrā, politikā, sportā, zinātnē un uzņēmējdarbībā, televīzijas kanāls "HISTORY" kopā ar Latvijas Institūtu (LI) rīko iedzīvotāju aptauju. Nobalsot par izcilāko personību līdz 16.jūlijam būs iespējams portālā "Delfi".

Lai izceltu pozitīvo mūsu valstī, rīkotāji ir izveidojuši 100 Latvijas mūsdienu izcilāko personību sarakstu, ņemot vērā viņu reputāciju, devumu tautsaimniecības izaugsmē, konkrētas nozares izveidē vai attīstībā, inovāciju ieviešanā un Latvijas tēla pozitīvas atpazīstamības veidošanā.

Balsošanas anketa:
(Pēc pirmā balsojuma lapa aizvedīs uz nākamo tematisko sadaļu)

$quiz_address = "historylatvia@gmail.com"; $subject = "100 personības: $A"; include "/www/htdocs/woman/includes/articleincludes/formstart.inc"; ?>

Jūsuprāt nav pieminēta vēl kāda personība? Atsūtiet savu variantu!
Jūsu variants:

include "/www/htdocs/woman/includes/articleincludes/formend.inc"; ?>

Balsošanas noteikumi aplūkojami šeit.

if($(".answeredusers.h_grey_top > span").text()==="0"){ $(".answeredusers.h_grey_top").css('display','none'); } clearInterval(timer); } } timer = setTimeout(dell, 1000);


"Ir ļoti svarīgi apzināties, kādi talantīgi un gaiši cilvēki dzīvo starp mums un palīdz veidot Latvijas nākotni tieši šodien. Šīs lieliskās personības mūs iedvesmo un palīdz nest Latvijas vārdu pasaulē. Un viņu ir ļoti daudz. Šī aptauja ir veltīta viņiem - pateicībā par padarīto un to, kas vēl gaidāms," skaidro Latvijas Institūta direktore Karina Pētersone.

"Kanāls "HISTORY" savas vērtības balsta pārliecībā, ka pasaules vēsturi veido leģendāras personības, izcilu cilvēku dzīvesstāsti un nozīmīgi notikumi pagātnē un tagadnē. Tāpēc esam gandarīti par iespēju līdzdarboties aptaujas tapšanā un rīkošanā, kas vēlreiz ļāva pārliecināties - mūsu mazajā valstī, šeit un tagad, ir ļoti daudz personību, ar kurām varam no sirds lepoties," sacīja telekanāla pārstāve Tija Ezeriņa.

Viņa pauda cerību, ka šādas aptaujas rīkošana kļūs par ikgadēju tradīciju, veidojot Latvijas sabiedrības vēsturisko apziņu un nacionālo identitāti, kā arī dodot ieguldījumu pozitīva Latvijas tēla stiprināšanā.

Viens no aptaujas "Kuras ir Latvijas mūsdienu izcilākās personības, kas veido nākotnes vēsturi?" dalībniekiem laimēs braucienu divām personām uz aizraujošo zinātnes centru "AHHA" Igaunijas pilsētā Tartu. Balvas izloze norisināsies loterijā 2014.gada 22.jūlijā un šajā dienā būs zināmas arī desmit Latvijas mūsdienu izcilākās personības. .

Aptaujas rezultāti par 60% būs atkarīgi no balsotāju izvēles, bet atlikušie 40% - no kompetentas žūrijas argumentācijas un vērtējuma. Žūrijā darbosies kanāla "HISTORY" pārstāve Tija Ezeriņa, Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra, LI direktore Karina Pētersone, laikraksta "Diena" sporta žurnālists Māris Zembergs un portāla "Delfi" nacionālo un biznesa ziņu redaktors Jānis Bagātais.

Latvijas Institūts (LI) dibināts 1998.gada 29.septembrī nolūkā veicināt Latvijas pozitīvu starptautisku atpazīstamību, veidojot konkurētspējīgu valsts identitāti. Kanālu "HISTORY" skatās vairāk nekā 302 miljoni mājsaimniecību vairāk nekā 150 pasaules valstīs un teritorijās, tostarp Latvijā. 1995.gadā izveidotais kanāls "HISTORY", kas līdz 2008.gadam darbojās ar nosaukumu "History Channel", ir kabeļtelevīzijas un satelīttelevīzijas kanāls, kas vienādās daļās pieder ASV televīzijas kompānijai "Disney–ABC Television Group" un ASV mediju grupai "Hearst Corporation".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!