Šā gada 23.augustā Biedrību un nodibinājumu reģistrā ierakstīta jauna dzīvnieku aizsardzības biedrība "DzīvniekuSOS", kuras darbības mērķis ir mainīt sabiedrības viedokli par dzīvniekiem, to tiesībām un aizsardzību, kā arī palīdzēt pamestiem un vardarbībā cietušiem dzīvniekiem.
"DzīvniekuSOS" sniedz palīdzību dzīvniekiem, kas nonākuši krīzes situācijās - dažādu iemeslu dēļ palikuši bez pajumtes, guvuši savainojumus vai cietuši no vardarbības, palīdz meklēt pazudušus dzīvniekus, kā arī atrast noklīdušo saimniekus, informēja biedrības pārstāve Laura Karnīte.

"DzīvniekuSOS" veido un uztur mājaslapu "www.dzivniekusos.lv" - vienotu informatīvu resursu, kurš apkopo aktuālo informāciju par pazudušiem un atrastiem dzīvniekiem, nežēlīgiem pārkāpumiem pret dzīvniekiem, likumdošanu un citiem ar dzīvnieku aizsardzību saistītiem jautājumiem.

Mājaslapas datubāzē norādītas tās personas, kuras būtu ar mieru uz laiku dot pajumti atrastiem vai pamestiem dzīvniekiem, tādējādi atvieglojot darbu dzīvnieku patversmēm. Lapā arī sniegti padomi, kā meklēt pazudušu dzīvnieku, kā atrast klaiņojoša dzīvnieka saimniekus un kā rīkoties, saskaroties ar vardarbību pret dzīvniekiem.

"DzīvniekuSOS" arī organizē un atbalsta informatīvus un izglītojošus pasākumus par dzīvnieku tiesību un aizsardzības jautājumiem, gatavo mācību programmu skolām par dzīvnieku aizsardzību. Biedrība arī sniedz bezmaksas konsultācijas dzīvnieku tiesību un dzīvnieku aizsardzības jautājumos.

Lai sasniegtu savus mērķus, "DzīvniekuSOS" sadarbojas ar Latvijas dzīvnieku patversmēm, citām dzīvnieku aizsardzības organizācijām un Pārtikas un veterināro dienestu.

Domubiedru grupa "DzīvniekuSOS" radās 2005.gada pavasarī, apvienojoties pieciem dzīvnieku mīļotājiem, kas katrs atsevišķi jau ilgāku laiku bija palīdzējuši nelaimē nokļuvušiem četrkājaiņiem.

Sanākt kopā šos cilvēkus rosināja traģēdija Berģos, kad, iemestu kādā kanalizācijas lūkā, atrada pusdzīvu suņuku. Saimnieks nebija zinājis citu pateicību savam uzticamajam draugam, kā vien par dažiem latiem nolīgt bezpajumtniekus, lai tie smagi slimo suni nogādā tālāk no acīm.

Pašlaik "DzīvniekuSOS" darbojas kā atklātā sabiedriskā fonda "Dzīvnieku drauga fonds" nodaļa un ir sniedzis palīdzību vairākiem desmitiem dzīvnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!