Jaunās partijas "Pilsoniskā savienība" dibināšanas kongresā, kas sestdien notiek Limbažos, ir reģistrējušies 216 cilvēki, ar ko pietiek jaunas partijas dibināšanai. Partijas līderi ir kādreizējā "Jaunā laika" dalībniece Sandra Kalniete un bijušais tēvzemietis Ģirts Valdis Kristovskis.
Sākotnēji dibināšanas kongresā bija reģistrējušies 216 dalībnieki, bet dienas gaitā šis skaits pieauga.

Kongresā piedalījās daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki. Starp partijas dibinātājiem bija arī dziedātāja Ieva Akurātere. Kā partijas dibinātājs reģistrējies arī bijušais Latvijas Tautas frontes līderis Romualds Ražuks.

Savukārt par partijas atbalstītāju kļuvis bijušais grupas "Helsinki 86" dibinātājs Mārtiņš Bariss. Arī dziedātājs Aigars Runčis būs tikai atbalstītājs, jo viņam esot saistošs biznesa projekts, tāpēc viņš šaubās vai pietiekoši daudz laika varēs veltīt partijai.

Liela daļa partijas dibinātāju ir bijušie TB/LNNK, kā arī "Jaunā laika" biedri. No bijušajiem tēvzemiešiem uz dibināšanas kongresu ieradušies arī Juris Vidiņš un Inese Vaidere.

Bijušais diplomāts un ārpolitikas eksperts Pēteris Viņķelis, kurš piedalījās partijas veidošanā, pagaidām vēl nav reģistrējies kā dibinātājs, jo lēmumu viņš pieņemšot pēc partijas programmas pieņemšanas, vēl pavērojot kongresa gaitu.

Kongresa delegātus sveica Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis, kurš novēlēja veiksmīgi izlietot sabiedrības uzticības kredītu.

Kongresā nav ieradusies Anna Žīgure, kura ir partijas atbalstītāja, taču tika nolasīts viņas apsveikums, kurā teikts, ka cilvēki gaida partiju, kurā "līdzdalība nebūtu kauns." Pēc viņas domām, cilvēki gaida politiķus, kuriem uzticēties, bet, ja viņi vēlreiz tiks pievilti, "tas būs mūsu neatkarības gals."

Pilsoniskās Savienības biedra naudas apmērs mēnesī būs 2 procenti no ikmēneša ienākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!