Jau otro gadu pēc kārtas aprīlī lielākais Baltijas valstu gofrētā kartona ražotājuzņēmums StoraEnso Packaging SIA rīko Papīra dienas, kuru mērķis ir, vācot makulatūru, glābt Latvijas mežus no izciršanas.
Šogad StoraEnso sadarbībā ar Latvijas Televīziju turpina Papīra dienu tradīciju, noslēguma pasākums paredzēts šo sestdien, 28.aprīlī plkst. 11.00 Zaķusalas krastmalā pie Latvijas Televīzijas ēkas.

Pagājušā gada papīra dienu akcija izraisīja milzīgu iedzīvotāju interesi, kā rezultātā tika savāktas 40 tonnas makulatūras. Šogad pasākuma organizatori – StoraEnso un Latvijas Televīzija – un informatīvais atbalstītājs A/S Preses Nams cer sasniegt vēl labākus rādītājus, savākt vēl vairāk makulatūras un tādējādi paglābt vēl lielāku skaitu koku no izciršanas. Arī šogad pēc Papīra dienām uzņēmums StoraEnso Mežs ir apņēmies stādīt jaunus kociņus, jo viena tonna makulatūras aizstāj sešas lielas egles.

Sestdien visiem papīra dienu dalībniekiem būs iespēja cīnīties par vērtīgām balvām nominācijās čaklākā klase un persona, kā arī ģimene un firma. Šobrīd droši varam pateikt, ka cīņa par balvām būs sīva, jo jau šīs nedēļas laikā daudzi iedzīvotāji no dažādiem Latvijas rajoniem ir nodevuši makulatūru un nodotie daudzumi ir visai ievērojami. Tāpat cilvēki zvana un interesējas par iespējām makulatūru nodot ne tikai akcijas laikā, bet arī turpmāk, – atsaucība ir patiesi liela.

Balva gaida arī pašu jaunāko akcijas dalībnieku un kartona modes skates uzvarētāju. Tāpat kā pērn, arī šogad pasākuma dalībnieki tiek aicināti jau savlaicīgi no papīra un kartona darināt dažādus tērpus, kurus papīra dienas pasākuma laikā vērtēs īpaša žūrija. Akcijas organizatori čaklākajiem makulatūras vācējiem ir sarūpējuši vērtīgas balvas, tostarp vairākus ceļojumus pa Latviju no Latvijas Lauku tūrisma asociācijas “Lauku ceļotājs”, atpūtas braucienu uz ūdens atrakciju parku Nemo un tērpus no modes mākslinieka Bruno Birmaņa modelēto tērpu veikala BB Studio.

Pasākumā piedalīsies grupa “Los Amigos”, bērnu ansamblis “Mušas”, kā arī daudzi citi skatuves mākslinieki. Tāpat būs izpriecas bērniem, lidojumi ar paraplānu, pūķu laišana un daudzas citas atrakcijas un konkursi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!