Valdība otrdien nolēma nodot pašvaldībām vairākus Zemkopības ministrijai (ZM) vairs nevajadzīgus īpašumus, kuros plānots veidot gan izglītības un sociālās iestādes, gan dzīvnieku patversmi.

Jēkabpils pašvaldībai nodotas bijušās Valsts veterinārmedicīnas diagnostikas centra Jēkabpils filiāles ēkas klaiņojošo suņu un kaķu patversmes ierīkošanai. Īpašums sastāv no deviņām būvēm: vivārija, laboratorijas ēkas, trim šķūņiem, divām noliktavām un garāžas. Par tā nodošanu Jēkabpils pašvaldībai otrdien lems valdība.

Savukārt vairākos citos ZM īpašumos nākotnē varētu atrasties izglītības un kultūras iestādes, vai arī tos izmantos, lai nodrošinātu ar pajumti trūcīgos. Piemēram, dzīvojamā fonda papildināšanai Jaunjelgavas novada pašvaldībai iecerēts nodot nekustamo īpašumu "Daudzevas mežniecība", ko veido 0,6 hektāri zemes un kantora ēka.

Gan palīdzības sniegšanai iedzīvotājiem dzīvokļa jautājumu risināšanā, gan kultūras vērtību saglabāšanai un bērnu jaunrades attīstībai Rēzeknes novada pašvaldība varētu izmantot bijušās Gaigalavas mežniecības zemi un ēkas. Šis īpašums sastāv no 1,11 hektāriem zemes un septiņām būvēm.

Savukārt Alsungas novada pašvaldībai plānots nodot īpašumu "Mežniecība" – divus zemes gabalus 0,92 un 0,58 hektāru platībā un divas būves. Šo īpašumu pašvaldība varētu izmantot dzīvokļa jautājumu risināšanai un kultūras pasākumu organizēšanai.

Toties Kuldīgas novada Rendas pagasts ZM nekustamajā īpašumā "Viesturi" plāno izvietot izglītības iestādi.

ZM norāda, ka bijušie Valsts meža dienesta un Nacionālās diagnostikas centra īpašumi tai kļuvuši lieki pēc iestāžu reorganizācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!