Foto: LETA

Lēmums šogad Uzvaras parkā nedalīt Georga lentītes un netranslēt parādi no Maskavas nav saistīts ar Ukrainas notikumiem, aģentūrai LETA apgalvoja biedrības "9maijs.lv" valdes priekšsēdētājs, apvienības "Saskaņas centrs" Rīgas domes deputāts Vadims Baraņņiks (SC).

Viņš aģentūrai LETA skaidroja, ka Georga lentīšu dalīšana jau iepriekšējos gadus nav bijusi 9.maija pasākuma galvenā sastāvdaļa. Šogad iepriekš izveidotie lentīšu krājumi vienkārši esot izbeigušies. Tas gan nenozīmē, ka pasākuma rīkotāji aizliegs cilvēkiem lietot šo simboliku. "Ja ieradīsies uz pasākumu, nepārkāpjot likumu par citas simbolikas izmantošanu, tad nekādas papildu prasības mēs neplānojam ieviest," uzsvēra Baraņņiks.

Viņš arī norādīja, ka translācija no Sarkanā laukumā paredzētās parādes šogad nenotiks tehnisku iemeslu dēļ.

Baraņņiks noliedza, ka lentīšu nedalīšana un parādes nedemonstrēšana būtu saistīta ar notikumiem Ukrainā. "Mēs katru gadu pasvītrojam, ka esam diferencējušies no visādiem politiskiem aspektiem. Katru gadu pasākums ir veltīts kara upuru pieminēšanai, veterānu pieminēšanai un apbalvošanai," uzsvēra Rīgas domnieks.

Jau ziņots, ka 8.maijā no plkst.17 līdz 22.30 biedrība "9.maijs.lv" Uzvaras parkā rīkos "Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienu", kuras laikā notiks folkloras deju un dziesmu kolektīvu koncerts. Plānots, ka pasākumā piedalīsies ap 1000 personu. Savukārt 9.maijā no plkst.9 līdz 23 biedrība "9.maijs.lv" Uzvaras parkā pieteikusi "Fašisma sagrāves svinēšanas pasākumu", kura laikā piemiņas vainagus noliks Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas un citu valstu vēstniecību pārstāvji, kā arī notiks koncerts un uguņošana. Plānots, ka šajā pasākumā piedalīsies ap 10 000 personu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!