Trešdien, 2. jūnijā, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) par Nodrošinājuma valsts aģentūras (NVA) direktori iecēlis Iekšlietu ministrijas Eiropas lietu un starptautiskās sadarbības departamenta darbinieci Ramonu Innusu, portāls "Delfi" uzzināja ministrijas Komunikācijas nodaļā.

Uz NVA direktora amatu izsludinātais konkurss beidzies bez rezultāta, jo konkursa uzvarētājs atsauca savu kandidatūru, portāls "Delfi" uzzināja Valsts kancelejā.

Innusai ir pieredze darbā valsts pārvaldē kopš 1998. gada, darbā ar Eiropas Savienības finanšu instrumentiem, kā arī Ekonomikas ministrijas (EM) padotībā esošajā "Mājokļu aģentūrā" – vēlākajā "Būvniecības, enerģētikas un mājokļu aģentūrā".

EM Mājokļu politikas departamentā viņa guvusi profesionālo pieredzi būvniecības un mājokļu monitoringa jomā, kā arī energoefektivitātes standartu un energoauditu prasību izstrādē, norāda ministrijā.

Innusa darbu IeM uzsākusi 2009. gadā Eiropas lietu un starptautiskās sadarbības departamenta komandā, piesaistot un ieviešot Eiropas Savienības iekšlietu fondu programmas ES prasību ieviešanai un attīstības veicināšanai iekšlietu nozarē.

Ģirģens atzīmējis, ka "ir svarīgi, ka nozarei nozīmīgu infrastruktūras attīstības un tehniskās kapacitātes stiprināšanas projektu realizāciju varēs turpināt Ramona Innusa, kura ir bijusi iesaistīta iekšlietu dienestu prioritāro iniciatīvu virzīšanai un apstiprināšanai jau no Nacionālā attīstības plāna 2021. – 2027.gadam izstrādes sākuma."

Kā ziņots, iepriekšējais NVA vadītājs Ēriks Ivanovs iesniedza atlūgumu.

NVA nodrošina IeM un tās padotībā esošo iestāžu darbību nekustamo īpašumu, publisko iepirkumu un valsts materiālo rezervju jomā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!