Foto: LETA
Rīgas domes (RD) noteikumi attiecībā uz pakalpojumu sniegšanu Vecrīgas teritorijā, visticamāk, izstrādāti ar vēlmi veicināt uzņēmējus apvienoties, tādējādi palielinot darba attiecību institūcijas prestižu un ar to saistīto nodokļu politikas īstenošanu, norāda "Rīgas taksometru parka"(RTP) izpilddirektore Anita Pakalniece.

Viņa norāda, ka Vecrīga ir pievilcīga daudziem pakalpojumu sniedzējiem, īpaši tūrisma sezonā. Nodrošināt vienlīdzīgu iespēju visiem vairāk nekā 2000 taksometru kā pārvadājumu pakalpojumu objektiem neesot iespējams.

"Tāpēc, manuprāt, Rīgas dome mēģina ierobežot piedāvājuma tirgu, jo likumdevējs tirgum nav noteicis nekādus sliekšņus. Uzraudzīt un uzturēt vienādas prasības 600 uzņēmējiem Rīgā ir neiespējami, tāpēc saskatu Rīgas domes ierosmē vēlmi veicināt uzņēmējus apvienoties, tādējādi palielinot darba attiecību institūcijas prestižu un ar to saistīto nodokļu politikas īstenošanu," skaidro uzņēmuma pārstāve.

Kā ziņots, Konkurences padome (KP) atkārtoti aicinājusi RD nodrošināt pašvaldības saistošo noteikumu atbilstību vienlīdzīgas konkurences principiem un neierobežot iespēju visiem taksometru pakalpojumu sniedzējiem konkurēt Vecrīgas teritorijā, informēja KP pārstāve Paula Vilsone.

Līdzšinējā kārtība paredz, ka tiem pārvadātājiem, kas sniedz taksometru pakalpojumus Rīgā, nepieciešams saņemt pašvaldības izsniegtu licenci. Licence dod iespēju pakalpojumus piedāvāt visā pilsētas teritorijā, tomēr ar Rīgas domes aizvadītā gada oktobrī izdotajiem saistošajiem noteikumiem Nr.171 ir noteikts ierobežojums - lai pārvadātājs taksometru pakalpojumus varētu sniegt Vecrīgā, papildus nepieciešams iegūt pašvaldības atļauju. Par šādu atļauju dome ir noteikusi pašvaldības nodevu - 300 eiro gadā vienam pārvadātājam neatkarīgi no tā rīcībā esošā automašīnu skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!