Foto: DELFI
Pēdējās diennakts laikā visvairāk nokrišņu bijis Kurzemē un Vidzemē, ceturtdienas rītā daudzviet uzsniguši vairāki centimetri sniega, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Nokrišņu daudzums Stendē kopš trešdienas sasniedzis 20 milimetru, kas ir aptuveni trešdaļa no visa mēneša ierastā nokrišņu daudzuma. Ceturtdienas rītā Stendē bija aptuveni trīs centimetrus bieza sniega kārta. Daudz nokrišņu bijis arī Mērsragā - 16 milimetru, tur izveidojās pāris centimetrus bieza sniega sega.

Skultē nokrišņu daudzums līdz ceturtdienas rītam sasniedza 13, Rūjienā - 14 milimetru, un stipri nokrišņi Ziemeļvidzemē turpinās ceturtdiena priekšpusdienā. Ap desmit milimetriem nokrišņu kopš trešdienas bijis vietām citviet Vidzemē, kā arī Dobelē un Rīgas lidostā.

Vidzemes ziemeļos vēl turpina snigt, ceturtdienas rītā vietām jau uzsniguši pieci centimetri sniega. Nokrišņi turpinās arī Kurzemē. Jau ziņots, ka dienas gaitā jauna nokrišņu zona virzīsies no dienvidrietumiem - vairāk līs valsts dienvidrietumu daļā, iespējams slapjš sniegs, bet vakarā mēreni nokrišņi gaidāmi jau visā valstī, prognozē sinoptiķi.

Daudzviet valsts austrumos vēl saglabājas vairākus centimetrus bieza sniega kārta, kas izveidojās pirmdienas sniegputenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!