Foto: LETA

Piektdien Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Konventa sēdē nolemts nemainīt LLU nosaukumu, aģentūru LETA informēja LLU Komunikācijas un mārketinga centra pārstāve Lana Janmere.

Gadskārtējā Konventa sēdē līdztekus universitātes iepriekšējā gada darba rezultātu izvērtēšanai un jaunu darba uzdevumu izvirzīšanai notika arī balsojums par iespējamo LLU nosaukuma maiņu. Atklātā balsojumā piedalījās 209 Konventa locekļi, no kuriem vairākums jeb 120 Konventa pārstāvji nobalsoja par LLU nosaukuma nemainīšanu, bet 78 Konventa pārstāvji uzskatīja, ka LLU nosaukums būtu jāmaina. 11 Konventa locekļi balsojumā atturējās.

"Šodien Konventam bija jāpieņem nopietns un atbildīgs lēmums, kas noteiks gan tuvākos, gan tālākos universitātes darbības mērķus. Es lepojos, ka mēs, universitātes kolektīvs, diskusijās un demokrātiskā lēmumu pieņemšanas ceļā esam paši izvēlējušies savu nākotni un ar savām balsīm saglabājuši uzticību LLU kā mūsu atpazīstamības simbolam," atzina LLU rektore Irina Pilvere.

Kā norādīja LLU vadība, LLU nosaukums ir unikāls, tradīcijām bagāts zīmols Latvijas un starptautiskajā augstākās izglītības telpā, kam jau gadu desmitus uzticas studējošie, izvēloties studijas Jelgavā, un nozaru uzņēmēji. Līdztekus LLU unikālajiem studiju virzieniem lauksaimniecībā, mežzinātnē, veterinārmedicīnā, pārtikas tehnoloģijā un ainavu arhitektūrā jauniešiem tiek piedāvātas arī studijas informācijas tehnoloģijās, ekonomikā un sociālajās zinātnēs, inženierzinātnēs, būvniecībā un pedagoģijā, kas visas ir cieši saistītas gan ar lauku, gan plašāku reģionu attīstību.

Rektore skaidro, ka jautājums par LLU nosaukuma maiņu aktualizēts 2014.gada nogalē, kad LLU jaunās stratēģijas 2015.- 2020.gadam apspriedēs vairākkārt izskanējis priekšlikums par universitātes nosaukuma maiņu kā vienu no universitātes attīstības iespējamiem variantiem. Šo ideju rosinājusi stratēģijas izstrādes darba grupa, kuras sastāvā ir fakultāšu dekāni, struktūrvienību vadītāji un LLU vadība.

"Kaut gan Konvents pieņēmis lēmumu neatbalstīt LLU nosaukuma maiņu, tas neatceļ nepieciešamību mums reaģēt uz pārmaiņām sabiedrībā - augstākās izglītības komercializāciju, globalizāciju un viedo specializāciju. Nevaram izlikties, ka pasaulē nekas tāds nenotiek, un jaunās LLU stratēģijas izstrādē īpašu uzmanību pievērsīsim globālajām tendencēm un studiju kvalitātes un konkurētspējas celšanai," atzina Konventa priekšsēdis Voldemārs Bariss.

LLU pašreizējo nosaukumu ieguva 1991.gadā, kad tā no Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas kļuva par Latvijas Lauksaimniecības universitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!