Foto: DELFI

“Lai cik bieži mūsu ģimene katram no jums, atbalstītājiem, teiktu paldies – tas būs daudz par maz! Mēs noliecam galvas jūsu priekšā – par jūsu atsaucīgajām sirdīm, veltīto laiku, atbalsta vārdiem un klātesamību,” pēc ceturtdienas Dānijas tiesas lēmuma izdot Latvijai Kristīni Misāni paziņojumā medijiem pauž viņas ģimene.

"Bez jums Kristīne jau būtu Dienvidāfrikas murgā, un viņas bērni, iespējams, vairs nekad neredzētu savu mammu. Protams, tikai brīdī, kad Kristīne spers pirmos soļus uz Latvijas zemes, mēs noticēsim, ka tas ir noticis. Taču jau šobrīd mēs vēlamies sveikt visus ar mūsu kopējo uzvaru," teikts ģimenes paziņojumā.

Paziņojumā norādīts, ka "Kristīnei nāksies atbildēt par saviem nodarījumiem tiesas priekšā. Bet tā būs Latvijas Republikas tiesa".

Ģimene arī saka paldies Ārlietu ministrijai un ministram Edgaram Rinkevičam (JV) par milzīgo ieguldīto darbu vairāk nekā gada garumā. "Esam pateicīgi arī Tieslietu ministrijai un LR Ģenerālprokuratūrai, kas mūs sadzirdēja," teikts paziņojumā.

"Paldies Prezidentam Egilam Levitam un Valsts Prezidenta kancelejai. Visdziļākā pateicība mūsu valsts medijiem un žurnālistiem," teikts paziņojumā.

"Jā, mūs sadzirdēja arī politiķi. Paldies tiem, kuriem Kristīnes Misānes lieta bija un ir pārliecība, nevis "ordenis"," savu paziņojumu noslēdz Misānes ģimene.

Jau vēstīts, ka Dānijas tiesa ceturtdien apstiprināja Dānijas ģenerālprokurora lēmumu atcelt Latvijas pilsones Kristīnes Misānes izdošanu Dienvidāfrikas Republikai (DĀR) un atzina, ka Misāne jāizdod Latvijai, vēsta aģentūra "Ritzau".

Misānes advokāts Dānijā Henriks Stagetorns apstiprināja, ka Dānijas tiesa ir nolēmusi par labu Misānes izdošanai uz Latviju. Viņš atzīmēja, ka sieviete ir jāizdod Latvijai 20 dienu laikā.

Misāne kopš 2018. gada nogales atrodas apcietinājumā Dānijā, kur viņa tika aizturēta, jo DĀR tiek turēta aizdomās par sava bērna nolaupīšanu, kā arī viņai tiek inkriminēti citi pārkāpumi. Dānija iepriekš bija pieņēmusi lēmumu Misāni izdot DĀR, bet izdošana tika atlikta.

Jau vēstīts, ka trešdien "Delfi TV ar Jāni Domburu" notika diskusija par Latvijas institūciju līdzšinējo darbību un turpmāk plānotajām darbībām Misānes lietā. Jau diskusijas laikā Misānes māsa Mārīte Batraka no advokāta Dānijā saņēma ziņu, ka Misānes izdošana Dienvidāfrikai ir atlikta.

Pilnu raidījuma ierakstu iespējams skatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!