Ģenerālprokurors Jānis Maizītis noliedz izskanējušās bažas par to, ka tiks "noklusinātas" abas krimināllietas, kas ierosinātas pedofilijas lietas ietvaros.
Intervijā laikrakstam "Čas", kas publicēta pirmdien, Maizītis uzsvēris, ka šādu lietu noklusēšana ir neiespējama.

"Es kategoriski nepiekrītu izskanējušajam pieņēmumam..ka šīs lietas, lūk, tiks noklusētas vai tiks atrisinātas kaut kā klusi, bez sabiedrības informēšanas. Tas ir neiespējami," sacījis ģenerālprokurors.

Maizītis uzskata, ka krimināllietās, kas ierosinātas "pedofilijas" lietas ietvaros, tiks pieņemti konkrēti lēmumi. Šobrīd, pēc ģenerālprokurora teiktā, turpinās izmeklēšana.

Jau ziņots, ka pedofilijas lieta Latvijā izcēlās pagājušajā gadā pēc tam, kad Narkotiku apkarošanas biroja darbinieki aizdomās par pedofiliju aizturēja vairākus cilvēkus.

Vienā krimināllietā ir iesaistīta modeļu aģentūra "Logos centrs" un tās ietvaros ir apcietinātas vairākas personas. Atsevišķi ir izdalīta toreizējā "Misis Latvija" direktora Aināra Eisaka krimināllieta. Vēl vienu krimināllietu prokuratūra ierosinājusi par deputāta Jāņa Ādamsona izteikumiem, ar kuriem Ādamsons pedofilijā apvainoja vairākas augstas valsts amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!