Laikrakstu "Diena" un "Dienas Bizness" iegādi finansējušā uzņēmuma "Luxembourg Financial Services" vadītājs Kalle Norbergs norāda, ka visi darījuma finanšu investori ir nākuši no Eiropas Savienības, tie neesot saistīti ne ar vienu citu stratēģisku investīciju drukātajos medijos, nedz ar Latvijas vai Krievijas finanšu oligarhiem, turklāt investoriem neesot politisku interešu Latvijā.

Par to vēsta laikraksta "Diena" portāls, atsaucoties uz igauņu biznesa laikrakstu "Äripäev" un ziņu aģentūru BNS.

Laikraksta portāls informē, ka Norbergs apstiprinājis, ka investoru vidū ir Igaunijas izcelsmes investori, taču norādījis, ka viņu nozīme bijusi pārvērtēta, jo "stratēģiskos lēmumus pieņem Dienas bijušie vadītāji ar pieredzi žurnālistikā - Aleksandrs Tralmaks un Johans Hedbergs". "Nedela S.A", kas iegādājusies "Dienu" un "Dienas Biznesu", esot speciāli investīcijai Latvijā radīts un "Dienas" un "Bonnier" grupas bijušās vadības kontrolē esošs uzņēmums.

Norbergs ziņu aģentūrai BNS norādījis, ka darījuma finanšu investoriem abos laikrakstos nepiederēšot tik lielas akciju daļas, lai ar to palīdzību varētu ietekmēt laikrakstu redakcijas darbu. Šajā saistībā baņķieris minēja, ka zviedri, pārdodot savas akcijas, esot izvirzījuši prasību, lai abi laikraksti turpinātu darboties kā neatkarīgi mediji un nenonāktu Latvijas vai Krievijas biznesa oligarhu kontrolē, vēsta "Diena.lv".

"Diena.lv", atsaucoties uz "Äripäev", arī vēsta, ka Norbergs noraidījis igauņu presē izskanējušos minējumus, ka aiz šī darījuma stāv IKEA īpašnieks Ingvars Kamprads vai Norberga biznesa partneris Marsels Vihmans.

Igaunijas mediju koncerna "Ekspress Grupp" valdes priekšsēdētājs Prīts Leito portālam "Delfi" arī uzsvēra, ka, cik viņam zināms, jaunie laikrakstu īpašnieki neesot saistīti ar Krievijas naudas līdzekļiem. Tai pat laikā viņš norāda, ka izbrīnu rada fakts, ka "Bonnier" pārdevis abus laikrakstus, kas, iespējams, norāda uz vēlmi pārdot arī citus mediju biznesa laikrakstus Baltijā. Prīts lēš, ka darījuma summa r vairākkārt mazāka par iepriekš nosauktajiem 60 miljoniem eiro (aptuveni 42 miljoni latu).

Jau vēstīts, ka kompānija "Nedela S.A.", kuru vada Aleksandrs Tralmaks, agrākais laikraksta "Diena" vadītājs un kompānijas "Catella Corporate Finance" Baltijā vadošais partneris, pagājušā piektdienā pārņēma no "Bonnier Business Press" Latvijas mediju grupu "AS Diena" un Latvijas biznesa laikrakstu "Dienas Bizness" .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!