Foto: LETA
"Muļķības un spekulācijas" - tā iespējamo studentu izvirzītās Latvijas Universitātes rektora amata kandidātes, profesores Intas Brikšes saistību ar vienu politisko spēku - Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS) - dēvē gan viņa pati, gan ZZS pārstāvji, gan arī studenti, kas viņu izvirzījuši gaidāmās LU rektora vēlēšanās, kas notiks 25. maijā, vēsta laikraksts "Diena".

"Tās ir muļķības," par Brikšes iespējamo saistību ar ZZS saka izglītības uz zinātnes ministra Rolanda Broka (ZZS) padomniece un Aivara Lemberga uzticamības persona Kristīne Krasovska (ZZS). Viņa norāda, ka LU rektora amata kandidāte nav redzēta partijas sanāksmēs, arī viņas vārda pieminēšana ZZS aprindās neesot dzirdēta. "Ar pilnu atbildību varu teikt, ka viņa nekādā veidā nav saistīta ar ZZS," uzsver Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis (ZZS).

Arī pati Brikše iespējamo saikni noliedz: "Man nav nekādu sakaru ar šo partiju, tāpat kā man nav nekādu sakaru arī ar visām citām partijām."

IzM Politikas koordinācijas departamenta direktore Dace Ratniece (ZZS) laikrakstam norādījusi, ka nav dzirdējusi, ka "Intai Brikšei būtu kāda saistība ar ZZS".

Tikmēr laikraksts norāda, ka Brikše savulaik darbojusies "Preses nama" padomē, kas savulaik piederēja "Ventspils naftai", veidojusi kopīgus projektus ar Oskaru Zīdu un Jāni Vucānu, kas kādreiz bija mācībspēki, bet tagad ir Saeimas deputāti un pārstāv ZZS.

To, kurš ieņems LU rektora amatu, 25. maijā izvēlēsies LU Satversmes sapulcē. No kopējā 300 balsu skaita Studentu padome tajā ir pārstāvēta ar 75 balsīm. Uz amatu pretendē Brikše un pašreizējais LU rektors Mārcis Auziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!