Šodien pie pieminekļa padomju karavīriem, padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no fašistiskajiem iebrucējiem vainagus nolika Krievijas, Ukrainas un Uzbekistānas vēstniecību pārstāvji.
Ziedus pie pieminekļa nolika arī Rīgas domes deputāti Sergejs Dolgopolovs, Sergejs Zaļetajevs, Leonīds Kurdjumovs, Ivans Ivanovs, Ivans Klementjevs, Deniss Gorba un partijas "Līdztiesība" priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Vladimirs Buzajevs.

Ap plkst.10 pie pieminekļa bija pulcējušies jau vairāki simti cilvēku, kaut arī apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" izsludinātais mītiņš sāksies tikai plkst.11.

Kā ziņots, Rīgas pašvaldība atļāvusi sapulci pie tā dēvētā Uzvaras pieminekļa šodien rīkot no plkst.11 līdz 23. Mītiņot pasākuma dalībnieki iecerējuši divas reizes - no plkst.11 līdz 11.40 un no plkst.17 līdz 18. Mītiņu starplaikā un vakarā būs koncerti.

Neskatoties uz pašvaldības aicinājumu 9.maija pasākumu dalībniekiem neizmantot militāra, jo sevišķi vairs neesošas totalitāras valsts, parauga formas tērpus, vairāki mītiņa dalībnieki tērpušies padomju armijas formas tērpos.

Šodien Krievijā un vairākās citās NVS valstīs tiek atzīmēta Uzvaras diena, pieminot 1945.gada 9.maiju, kad maršals Grigorijs Žukovs parakstīja Vācijas kapitulācijas aktu. Sabiedroto rietumvalstu ģenerāļi sakautās Vācijas kapitulāciju bija pieņēmuši jau 8.maijā, bet pēc Staļina pavēles kapitulācijas procedūra tika atkārtota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!