Foto: LETA

"Redzot pašvaldību vēlēšanu rezultātus, es oficiāli paziņoju, ka nolieku Saeimas deputāta mandātu," svētdienas vakarā sociālajā tīklā "Facebook" paziņojis partijas"KPV LV" dibinātājs un Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš. Viņa partijas biedre Linda Liepiņa gan portālam "Delfi" uzsver, ka pašreizējā informācija esot tāda, ka uzlauzts deputāta konts šajā sociālajā tīklā.

"Veiksmi Latvija. Es mēģināju no sirds. Patiešām. Jūs izvēlējāties. Tad, lai tā arī ir un nav, ko čīkstēt," raksta Kaimiņš. Sīkāk gan viņš šos savus izteikumus nav konkretizējis.

Portālam "Delfi" ar pašu Kaimiņu neizdevās sazināties – viņa mobilais tālrunis bija izslēgts vai atradās ārpus uztveršanas zonas.

Kaimiņa partijas biedre Liepiņa portālam "Delfi" sacīja, ka pa dienu, kad viņa ar Kaimiņu sazinājusies, runas par mandāta nolikšanu neesot bijis. Šobrīd privāti ar Kaimiņu viņai neesot izdevies sazināties. Pašreizējā informācija esot tāda, ka ticis uzlauzts deputāta "Facebook" konts.

Kaimiņa partijas biedrs Atis Zakatistovs aģentūrai LETA pauda, ka tas ir pārpratums un ierakstu varētu būt veicis kāds cits cilvēks. Zakatistovs aģentūrai LETA sacīja, ka šovakar runājis ar Kaimiņu un nekas neesot liecinājis par šādiem "KPV.LV" līdera nodomiem. Zakatistovs neizslēdza, ka Kaimiņa "Facebook" konts varētu būt uzlauzts un ierakstu veicis kāds cits cilvēks.

Partija "KPV LV" izplatījusi paziņojumu presei, kurā norāda, ka "Latvijas Republikas 12.Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš savam paziņojumam aicina ierasties mediju pārstāvjus uz sarunu ar presi 5.jūnijā pulksten 18.30 politiskās partijas "KPV LV" birojā Vaļņu ielā 10". Liepiņa, kura partijas paziņojumā norādīta kā kontaktpersona papildus informācijai, portālam "Delfi" sacīja, ka šāds aicinājums pausts saistībā ar svētdienas vakarā izplatīto informāciju. No sīkākiem komentāriem viņa atturējās.

Jau vēstīts, ka pašreizējais Rīgas domes vadošais spēks "Saskaņa"/"Gods kalpot Rīgai" ("Saskaņa"/GKR) pašvaldību vēlēšanās saglabājusi vairākumu, taču zaudējis septiņus mandātus, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati.

Rīgas domē ievēlēts Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un "Latvijas attīstībai" (LA) apvienotais saraksts, kas saņēmis 13,66% vēlētāju atbalstu, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) saraksts, kas saņēmis 13,41% vēlētāju atbalstu, nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) saraksts ar 9,24% atbalstu un "Vienotība", kas guvusi 6,26% atbalstu.

Pārējās partijas nav pārvarējušas 5% barjeru, kā pirmajai aiz svītras paliekot Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) ar 3,29% vēlētāju atbalstu. Tai seko partija "KPV LV" ar 1,53% atbalstu, "No sirds Latvijai" - 0,61%, "Vislatvijas Sociāldemokrātu kustība "Par neatkarīgu Latviju!"" – 0,32%, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija – 0,23% un Eiroskeptiķu Rīcības partija - 0,22%.

Reģionos "KPV LV" veicies nedaudz labāk – tā pārvarējusi 5% barjeru, piemēram, Jelgavā un Alojas novadā.

Politoloģe Iveta Kažoka svētdien, komentējot provizoriskos vēlēšanu rezultātus, izteikusies, ka "KPV.LV ir izteikti zaudētāji un parādīja, ka bez sava līdera tā nespēja pārvarēt 5% barjeru. Partijas nākotne atkarīga no Artusa Kaimiņa personīgās enerģijas un no tā, cik lielā mērā partijas vēlētāji turpinās tai uzticēties. Šajās vēlēšanās Rīgā protesta balsotājus "paņēma" JKP".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!