Foto: LETA
Pagaidām ir pāragri prognozēt, kurus komisāru "portfeļus" jaunajā Eiropas Komisijā iegūs Latvija un Lietuva, turklāt amatus sadalījums ir atkarīgs no tā, "kādas būs politisko grupu un personāliju kombinācijas".

To intervijā "Latvijas Avīzei" norāda Igaunijas pārstāvis pašreizējā Eiropas Komisijā - ES transporta lietu komisāru un komisijas viceprezidents Sīms Kallass.

" Manuprāt, jums nevajadzētu uz kaut ko pieteikties un galu galā to nedabūt," piekodina igauņu eirokomisārs, kuru jaunajā Eiropas Komisijas sastāvā plānots nomainīt ar valsts ilggadējo premjeru Andrusu Ansipu.

" Latvija, protams, var norādīt, kādas jomas gribētu, ņemot vērā konkrētās personas pieredzi, un Latvijas kandidātam, bez šaubām, ir lieliskas finanšu un ekonomikas zināšanas," saka Kallass.

Viņš arī brīdina, ka "portfeļa svars" lielā mērā tomēr ir atkarīgs no paša eirokomisāra spējām, jo katrā jomā ir lietas, ko nepieciešams attīstīt.

" Ja komisārs ir aktīvs un smagi strādā, tad arī pašu portfeli var padarīt svarīgu, tāpēc es nedomāju, ka par šīm ieņemamajām jomām būtu tik ļoti jāuztraucas un jādreb," uzskata Kallass.

"Delfi" jau vairākkārt ziņoja, ka ekspremjers Valdis Dombrovskis (V), kuru valdība ir izvirzījusi darbam Eiropas Komisijā, vislabprātāk saņemtu kādu ar finanšu vai ekonomikas jomu saistītu eirokomisāra "portfeli". Tiesa gan, pagaidām vēl nav zināms, vai Eiropas Komisijas priekšsēdētāja amatu ieņems bijušais Luksemburgas premjerministrs Žans Klods Junkers, kurš pirms dažiem mēnešiem solīja Dombrovski neatstāt bešā un piešķirt viņam svarīgu "portfeli" jaunajā Eiropas Komisijā. Eiropadome par jaunās Eiropas Komisijas prezidenta amata kandidātu iecerējusi vienoties īsi pēc Jāņiem - 28. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!