Eiropas kustība Latvijā (EKL) ceturtdien svinīgā pasākumā muzikālajā centrā “Vernisāža” nominēs 1999. gada Eiropas cilvēku Latvijā.
No 12. oktobra līdz 15. decembrim ikviens Eiropas gada cilvēka titulam varēja izvirzīt savu kandidātu, kurš, viņaprāt, ar saviem darbiem un idejām visvairāk tuvinājis Latviju Eiropas Savienībai (ES).

Balsot par kandidātiem varēja pa pastu un arī EKL Interneta stacijā. Savukārt no visiem kandidātiem titula ieguvēju dienu pirms svinīgās nominēšanas izvēlējās EKL valde.

EKL prezidents Ainārs Dimants iepriekš presei atklāja, ka Eiropas gada cilvēka Latvijā nosaukumam izvirzītas dažādas kandidatūras un līderpozīcijas izvirzījušies ilggadējais ārlietu ministrs Valdis Birkavs un Latvijas Televīzijas korespondents Briselē Oskars Kastēns.

Balsotāji minējuši arī Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, premjeru Andri Šķēli, bijušo premjeru Vili Krištopanu, profesoru Jāni Krastiņu, komponistu Pēteri Vasku un citas sabiedrībā pazīstamas personas.

Kāds balsotājs pat izvirzījis Krievijas prezidentu Borisu Jeļcinu un Krievijas domi, savā pamatojumā norādot, ka ar savu nenoteiktību un nespēju rīkoties viņi rāda Latvijai vislabāko piemēru, kāpēc jāiekļaujas Eiropas Savienībā.

Eiropas gada cilvēka tituls tiek piešķirts katru gadu. Pagājušajā gadā par Eiropas gada cilvēku Latvijā tika atzīts zinātnieks un publicists Eduards Bruno Deksnis, kas ir arī viens no diviem latviešu izcelsmes darbiniekiem Eiropas Komisijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!