Foto: Saeimas administrācija
Lai arī koalīcijas partneri ceturtdien atšķirīgi balsoja par grozījumiem Satversmē, kas paredz Valsts prezidenta atklātu ievēlēšanu, tam nekādu nopietnu seku koalīcijas attiecībās nebūs.

Tā žurnālistiem sacīja partijas "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa. "Visticamāk, būs kāda skarbu vārdu apmaiņa, kur viena puse mēģinās otrai pārmest koalīcijas līguma pārkāpumus," viņa minēja, uzsverot, ka koalīcijai ir daudz citu risināmu jautājumu.

Tāpat Āboltiņa apliecināja, ka "Vienotība" ir atbildīgi politiķi. ""Vienotība" pati nekādā veidā nemēģinās savu premjeru, kuram ir uzticība, nomainīt," viņa norādīja.

Pēc viņas teiktā deputātu rīcība, balsojot par grozījumu Satversmē nodošanu izskatīšanai komisijās un izjaucot divus kvorumus, bijusi nekorekta - tā bijusi spītība un spēka demonstrācija.

Lai arī ir skaidrs, ka Nacionālās apvienības iesniegto Satversmes grozījumu pieņemšanai nav nepieciešamā divu trešdaļu deputātu atbalsta, ir svarīgi nodot likumprojektu komisijām, jo tad pastāvētu iespēja par to vēlreiz diskutēt, klāstīja Āboltiņa.

Jau vēstīts, ka Saeimas deputāti ceturtdien sākotnēji noraidīja Nacionālās apvienības iesniegtos grozījumus Satversmē, kas paredz Valsts prezidentu ievēlēt atklātā balsojumā, taču vēlāk nolēma lēmumu par likumprojekta nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās pārbalsot.

Tiesa gan, balsojums ceturtdien tā arī nenotika - Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) sēdes beigās paziņoja, ka Saeimas prezidijam būs jālemj par grozījumu iekļaušanu nākamās sēdes darba kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!