Šonedēļ slēgtajā Beļajevu ģimenes bērnu namā Liepājā audzēkņi pazemoti jau vairākus gadus. Vairāki Beļajevu ģimenes bērnu nama audzēkņi lūguši palīdzību Liepājas bērnu tiesību aizsardzības speciālistei Dacei Linķei. Tādējādi speciālisti uzzinājuši par pieļautajiem pārkāpumiem bērnu namā.
Saņemot no audzēkņiem rakstiskus iesniegumus, izveidota speciāla komisija, kurā iekļauti bērnu tiesību aizsardzības, bāriņtiesas, prokuratūras un Liepājas bērnu patversmes pārstāvji. Pārbaudot cietušo bērnu sniegto informāciju, atklājies, ka bērnu nama audzinātāji - Brigita un Vladimirs Beļajevi - jau ilgstoši fiziski un emocionālu pazemojuši un iespaidojuši audzēkņus.

Kopumā bērnu namā dzīvojuši desmit bērni, no kuriem jaunākajam ir 12, bet vecākajam - 16 gadu. Beļajevu ģimenes bērnu nams izveidots deviņdesmito gadu sākumā un tika finansēts no pašvaldības līdzekļiem. Pēc bērnu nama darbības apturēšanas visi desmit tā audzēkņi ievietoti pilsētas bērnu patversmē.

Bāriņtiesa vērsusies Liepājas pilsētas prokuratūrā ar lūgumu izvērtēt bērnu namā izveidojušos situāciju un konstatēt, vai ir veiktas prettiesiskas darbības pret nepilngadīgajiem. Lēmuma projektu par Beļajevu ģimenes bērnu nama likvidāciju Liepājas domē paredzēts izskatīt 31.maija domes sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!