Jaunajā valdības deklarācijā nav ņemtas vērā iepriekšējo valdību pieņemtās programmas cīņai pret korupciju, bet daži deklarācijas punkti ir pat pretrunā ar iepriekš pieņemtajām programmām.
Šāds uzskats pausts paziņojumā presei, ko piektdien izplatījusi sabiedrība par atklātību "Delna".

Organizācija atzīmē, ka Latvijas valdības deklarācijā, kuru 2000.gada 5.maijā pieņēma četras partijas, ir iekļauta apakšnodaļa cīņai pret korupciju. Tomēr tajā neesot minēti vairāki korupcijas novēršanas aspekti un tas liecina par nesistemātisku pieeju cīņai pret korupciju, kā arī rada iespaidu, ka valdībai ir pavirša attieksme pret šo problēmu.

Kā viens no būtiskākajiem trūkumiem minēts tas, ka sadaļā par korupcijas apkarošanu gan nosaukti konkrēti mērķi, bet nav skaidrs, kādēļ tieši tie izvēlēti no gada sākumā pieņemtās korupcijas novēršanas programmas. Tāpat nav ievērots jau agrāk pieņemtais lēmums, ka Latvijā korupcijas novēršanu koordinē Korupcijas novēršanas padome, kas deklarācijā nav pat pieminēta.

Sabiedrība par atklātību "Delna" aicina valdības vadītāju, tieslietu ministru un valdību veidojošās partijas atgriezties pie jautājuma par korupcijas apkarošanu un precizēt savu nostāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!