VAS "Latvijas pasts" padome vakar nolēma neatbalstīt Satiksmes ministrijas (SM) parlamentārā sekretāra politiķa Vladimira Makarova (TB/LNNK) kandidatūru pasta ģenerāldirektora amatam.
Makarovu negrib kā pasta priekšnieku

Padome uzklausījusi gan Makarova priekšlikumus par "Latvijas pasta" attīstību, gan viņa konkurenta uz ģenerāldirektora amatu Ginta Škodova ziņojumu par pasta darbību gada otrajā ceturksnī.

Padomes locekļiem balsojot, nolemts neatbalstīt Makarovu. "Latvijas pasta" akcionāru pilnsapulcei netiks rosināts lemt par viņa kandidatūru. Tiesa, padomes lēmums ir tikai rekomendējošs. Kā pastāstīja "Latvijas pasta" padomes loceklis Jānis Teterovskis, izvērtējot uzņēmuma ģenerāldirektora amata pretendentus, padome secināja, ka Makarovs ir labs politiķis, taču viņām trūkst pieredze un izglītība lielu uzņēmumu vadīšanā. Savukārt otrs pretendents Škodovs jau strādājis pasta struktūrās.

Teterovskis atzīmēja, ka jaunajam "Latvijas pasta" vadītajām būs īpaši svarīgi ņemt vērā plānoto Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā, kas likvidēs pašreizējo monopolstāvokli pasta nozarē.

Pret Makarova izvirzīšanu ģenerāldirektora amatam balsoja trīs padomes locekļi, par viens, bet atturējās divi.

Teterovskis atzina, ka padomes lēmums pilnsapulcei ir rekomendējošs, bet viņš nezina gadījumu, kad pilnsapulce padomes lēmumu ignorētu.

Plānots, ka pasta akcionāru pilnsapulce notiks tuvākā mēneša laikā.

Makarovu par labāko pasta ģenerāldirektora amata pretendentu 2.jūlijā atzina SM konkursa komisija. Otrs pretendents - Škodovs, kurš šobrīd pilda pasta ģenerāldirektora pienākumus, konkursā ieguva tikai nedaudz mazāk punktu nekā Makarovs.

Neapmierinātību ar SM konkursa komisijas lēmumu pauduši pasta darbinieki un izdevēju asociācija. Ja Makarovs tiks apstiprināts par jauno "Latvijas pasta" ģenerāldirektoru, pasta darbinieku arodbiedrība ir gatava vērsties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, jo arodbiedrība uzskata, ka Makarova uzvara pasta ģenerāldirektora amata konkursā ir vērtējama kā interešu konflikts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!