Saeimas Pieprasījumu komisija šodien noraidīja Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) frakcijas desmit deputātu pieprasījumu Ministru prezidentam Andrim Bērziņam par valdības lēmumu nodot privatizācijā Saules dārzu.
Pieprasījuma iesniedzēji premjeram bija uzdevuši vairākus jautājumus, piemēram, kādēļ Izglītības un zinātnes ministrija, neizsludinot konkursu, noslēdza nomas līgumu ar SIA "Ķeizarmežs". Vēl opozīcija vaicā, kāpēc tiek ignorēts Mežaparka attīstības biedrības viedoklis.

LSDSP deputātiem interesē arī, kāpēc tiek atbalstīta zaļās zonas pārveidošana par mazstāvu dzīvojamo māju apbūves teritoriju. Opozīcijas deputāti arī bažījas, vai pēc Saules dārza privatizācijas pakāpeniski netiks samazinātas bērnu un jauniešu iespējas brīvajā laikā nodarboties ar sportu.

Savukārt IZM, kura Ministru prezidenta uzdevumā bija pilnvarota sniegt atbildes uz deputātu pieprasījumu, norāda, ka noslēgtais zemes un nekustamā īpašuma nomas līgums ar SIA "Ķeizarmežš" paredz: nomnieks objektu izmanto sporta un atpūtas pasākumu organizēšanai, būvju un sporta objektu celtniecībai.

IZM regulāri sekojot līdzi līguma izpildes nosacījumiem. Saskaņā ar tiem objekta teritorija tiekot kopta, apstādījumi, krūmi un koki Grāves muižas parkā saglabāti, pilnībā pabeigti renovācijas darbi Grāves muižas ēkā, renovēts siltuma mezgls katlu mājā, atjaunota apkure administrācijas korpusā un renovētajā Grāvs muižas ēkā, nojauktas vecās siltumnīcas, sakopta teritorija ezera krastā.

Pēc ministrijas sniegtās informācijas, tiek pildīti līguma nosacījumi Latvijas mazpulku organizācijas darbības nodrošināšanai. Turklāt teritorijā ir izbūvēti un aprīkoti divi futbola laukumi. Šo darbu veikšanā nomnieks ir ieguldījis aptuveni Ls 500 000, norāda IZM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!