Foto: LETA

Saeima pirmdien, 22. novembrī, noraidīja opozīcijas deputātu priekšlikumu 2022. gada budžetā mediķu atalgojuma celšanai paredzēt vēl vairāk nekā 40 miljonus eiro.

Saeima pirmdien turpināja skatīt ar 2022. gada budžetu saistītus jautājumus, tostarp opozīcijas deputātu priekšlikumus izmaiņām budžetā, paredzot papildus līdzekļus mediķu atalgojuma celšanai.

Deputāts Vitālijs Orlovs (S) bija iesniedzis priekšlikumu 2022. gada budžetā mediķu algām paredzēt papildu 43 miljonus eiro, Ramona Petraviča - 46 miljonus eiro, bet Ivars Zariņš (S) aicināja paredzēt mediķu algām papildu 40 miljonus eiro.

Arī "Zaļo un zemnieku savienība" rosināja nākamā gada budžetā mediķu atalgojuma celšanai paredzēt papildu 40 miljonus eiro, bet pie frakcijām nepiederošās deputātes Ļubova Švecova un Jūlija Stepaņenko rosināja mediķu algu pieaugumam novirzīt 45 miljonus eiro.

Deputāts Edgars Tavars (ZZS) uzsvēra, ka papildu līdzekļu piešķiršana mediķu atalgojuma celšanai ir Saeimas prestiža jautājums, jo iepriekš Saeima ir apsolījusi mediķiem algas kāpumu. "Ja esi balsojis par naudas pielikumu, tad tas arī jānodrošina," pauda Tavars.

Arī Zariņš uzsvēra, ka Saeima nepilda mediķiem doto solījumu par algu celšanu, tāpēc "opozīcija meklē iespējas, kā šo minimumu izpildīt". Pie frakcijām nepiederošais deputāts Vjačeslavs Dombrovskis rosināja nepieciešamos līdzekļus pārdalīt no Aizsardzības ministrijas budžeta, jo tajā ar uzviju tiek izpildīta prasība nodrošināt aizsardzības budžetu 2% apmērā no iekšzemes kopprodukta.

Jau ziņots, ka, izstrādājot 2022. gada budžeta projektu, Ministru kabinets vienojās 60 miljonus eiro novirzīt pacientiem, onkoloģijai, paliatīvajai aprūpei, psihiskajai veselībai. Savukārt daļa no atlikušās summas tiks novirzīta mediķu atalgojuma celšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!