Rīgas rajona tiesa trešdien noraidīja publicista Viļa Selecka prasību par goda un cieņas aizskaršanu un kompensācijas piedziņu 15 tūkstošu latu apjomā no Tautas partijas līdera Andra Šķēles. Tiesa trešdien pasludināja saīsinātu spriedumu, tāpēc tā motivācija pagaidām nav zināma, bet Selecka advokāts Juris Marins solījās spriedumu pārsūdzēt.
Šķēle un Seleckis tiesājas jau kopš 1998. gada vēlēšanu kampaņas, kad Seleckis publicēja grāmatu par ekspremjeru, par ko arī tika iesūdzēts. Vēlāk viņš iesniedza pretprasību. Iepriekšējā tiesas sēde martā pārvērtās par divu plaši pazīstamo un neviennozīmīgi vērtēto Selecka grāmatu "Ēnas pār Ventspili" analizēšanu.

Uz tiesas sēdi Šķēles pārstāvji bija nogādājuši bibliogrāfisku retumu - Selecka grāmatas pirmo versiju, kurā kritizēts Ventspils mērs Aivars Lembergs un kuru pats Seleckis jau pēc nodrukāšanas un izplatīšanas bibliotēkās iznīcināja.

Selecka divas grāmatas par Ventspili Šķēles pārstāvji uzskata par pierādījumu, ka publicists ir pārkāpis žurnālista ētikas principus un "pārdevis dvēseli". Tomēr lietas izskatīšana laika trūkuma dēļ netika pabeigta. Seleckis iesniedza prasību pret Šķēli, jo politiķis viņu nosaucis par "pērkamu dvēseli". Seleckis no Tautas partijas līdera vēlas piedzīt 15 tūkstošus latu. Šis pieteikums tiesā tika iesniegts kā atbilde Šķēles prasības izskatīšanas laikā pret Selecki.

Seleckis savā grāmatā "Andris Šķēle - leģendas un patiesība" izteicies, ka Šķēle bijis "parazītiskās, noziedzīgās jaunbagātnieku daļas pārstāvis". Šķēle no Selecka vēlas piedzīt desmit tūkstošus latu. Arī šajā procesā vēl nav bijis sprieduma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!