Foto: F64
Stājies spēkā spriedums, ar kuru noraidīts uzņēmēja Kirova Lipmana pieteikums par Jūrmalas pilsētas domes būvvaldes izsniegto būvatļauju dzīvojamās ēkas rekonstrukcijai blakus viņa īpašumam.

Kā informēja Augstākās tiesas (AT) preses sekretāre Baiba Kataja, Administratīvo lietu departaments 22. martā pieņēma lēmumu par atteikšanos ierosināt lietā kasācijas tiesvedību, līdz ar to stājas spēkā Administratīvās apgabaltiesas spriedums.

Jūrmalas pilsētas domes būvvalde 2011. gadā SIA "Savel" izdeva būvatļauju dzīvojamās ēkas rekonstrukcijai par atpūtas iestādi. Nepiekrītot būvatļaujai, Lipmans kā blakus esošā nekustamā īpašuma īpašnieks to apstrīdēja. Tomēr Jūrmalas pilsētas dome būvvaldes atļauju negrozīja.

Dome pamatoja, ka būvniecības ieceres īstenošanas rezultātā nesamazināsies apkārtējo nekustamo īpašumu vērtība, jo nekustamā īpašuma cenu zināmā mērā nosaka sakārtota infrastruktūra un arī brīnišķīgs skats pa logu.

Tomēr Lipmans tiesai norādīja, ka būvniecība radītu nozīmīgas izmaiņas apkārtējo iedzīvotāju, tostarp pieteicēja, sadzīves apstākļos. "Būve ir iecerēta kā viesnīca ar lielu skaitu viesu numuriņu, kurā varētu uzturēties pat vairāk nekā 100 cilvēku, kas nozīmē, ka pieteicēja nekustamais īpašums robežosies ar vietu, kur būtiski pieaugs gan trokšņa līmenis, gan izplūdes gāzu emisijas, ko radīs tās personas, kas atpūtīsies konkrētajā objektā," pieteikumā skaidroja Lipmans.

Gan Administratīvā rajona tiesa, gan Administratīvā apgabaltiesa Lipmana pieteikumu noraidīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!