Foto: LETA

Politiskā partija "Progresīvie", komentējot partijas "Jaunā Vienotība" (JV) lēmumu turpināt koalīcijas izveides sarunas trīs partiju lokā, atkārtoti paudusi gatavību strādāt 14. Saeimas opozīcijā, portāls "Delfi" uzzināja partijā.

"Jau no pirmajām valdības veidošanas sarunām mūsu uzstādījums ir bijis nemainīgs – pilnvērtīgi koalīcijas partneri, vai pilnvērtīgs darbs opozīcijā. Mēs esam uzturējuši prasības, kas koalīcijā ļautu mums pilnvērtīgi pārstāvēt vēlētāju uzticību un "Progresīvo" zaļo, tiesisko un sociāli atbildīgo politiku. Nevis ideoloģija, bet gan izpratne par tiesiskumu, pretkorupciju un atbildīgu saimniekošanu ir neērti uzstādījumi šīs Saeimas sastāvam. Tādēļ jaunievēlētajiem deputātiem mēs novēlam sekmīgu un veiksmīgu darbu, kas kalpo Latvijas sabiedrības interesēm", preses relīzē citēts partijas līderis Kaspars Briškens.

Relīzē arī uzsvērts, ka, partijas ieskatā, nemainīgi ir arī jaunās valdības galvenie uzdevumi – ekonomiskās un enerģētiskās krīzes sekmīga pārvarēšana un iedzīvotāju atbalsts, konkurētspējīgas, augstas pievienotās vērtības ekonomikas attīstība, kā arī Latvijas drošība Eiroatlantiskajā telpā un sabiedrības saliedēšana.

"Progresīvie" apņēmušies opozīcijas darbā pildīt demokrātijas sargsuņa uzdevumu, skaidroja partijā.

Šāda atbilde "de facto" ir noraidījums JV pirmdien paustajam piedāvājumam, ka nākamajā potenciālajā koalīcijā varētu darboties trīs politiskie spēki - JV, Apvienotais saraksts (AS) un Nacionālā apvienība (NA), savukārt JV plāno piedāvāt partijai "Progresīvie" atsevišķu vienošanos, paredzot šim politiskajam spēkam pārstāvību likumdevēja un izpildvaras institūcijās.

Ja "Progresīvie" pieņemtu JV piedāvājumu, tad JV uzticēs šim politiskajam spēkam kādu no savām ministrijām, vienlaikus JV uzņemoties arī politisko atbildību par šo ministriju.

Iepriekš Valsts prezidents Egils Levits prognozēja, ka jauns Ministru kabinets varētu tikt izveidots novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!